Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO POBJEDA

Cedevita deklasirala Budućnost i ostala u borbi za finale

Cedevita - Budućnost
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
18.04.2015.
u 21:07

- Ono što je najbitnije je da je to samo 2-1. Budućnost je još u velikoj prednosti. Režim oporavka je sada najbitniji i treba napraviti analizu onoga što može biti još bolje. Publika je definitivno bila naš šesti igrač - rekao je Repeša.

CU trećoj utakmici polufinalne serije doigravanja ABA lige Cedevita je u Domu sportova pred 3.000 gledatelja pobijedila Budućnost VOLI sa 85:57 i tako zaostatak u seriji smanjila na 1-2. Sljedeća utakmica igrat će se na istom mjestu u nedjelju u 19:00h.

Zagrepčani su vrlo loše otvorili utakmicu. Gosti su startali s vodstvom 18:6 i situacija je u tim trenucima izgledala vrlo loše po Cedevitu. No, u drugoj su četvrtini igrači Jasmina Repeše zaigrali potpuno drugačije, čvršće u obrani i timski u napadu. Do poluvremena su izjednačili, a u trećoj su četvrtini preuzeli i potpunu kontrolu.

Iako nije bio među vodećim strijelcima, po viđenom na terenu kao igrača utakmice možemo istaknuti Karla Žganeca. On je upisao devet poena i četiri skoka, s tim da je u obrani odradio sjajan posao na Borisu Savoviću i imao +30 (najviše u momčadi) u dijelu statistike koji se odnosi na to koliku je Cedevita razliku napravila dok je bio u igri.

Nemanja Gordić upisao je za pobjednike 14 poena i šest asistencija, a jednako je uz četiri trice zabio i Marko Tomas. Stanko Barać dodao je 12 poena i šest skokova. Kod gostiju nitko nije bio dvocifren, a najviše je zabio Vladimir Dašić (9 poena i 4 skoka).

Prvo poluvrijeme završeno je 41:41, a bilo je to 20 minuta koje je navijačima Cedevite ponudilo trenutke od očaja do ekstaze. Nakon samo četiri minute igre trener domaćina Jasmin Repeša promijenio je cijelu prvu petorku, izuzev Roka Ukića. Prva je dionica završena s 29:15 u korist gostiju, a drugu je tricom za -11 Cedevite otvorio Marko Tomas.

U toj četvrtini domaćini su konačno zaigrali čvršće. Gordić, Tomas, Babić, Žganec i Barać bili su u petorci koja je najvećim dijelom smanjila razliku Budućnosti i poslije 8-0 Cedevite Zagrepčani su nakon manje od četiri minute igre u drugoj dionici došli na samo -5 (26:31).

Ubrzo nakon trice Frana Pilepića za zaostatak Cedevite 31:34 Repeša je dobio tehničku zbog prigovora. Međutim, to nije puno pomoglo Podgoričanima. Drugo izjednačenje na utakmici (poslije 2:2) košem u ulazu za 35:35 na 1:42 min. do velikog odmora Cedeviti je donio Ukić, a Bilan je nakon toga s dva slobodna bacanja za 37:35 po prvi put Cedevitu uveo i u vodstvo.

Domaćini su u drugom poluvremenu nastavili gdje su stali u prvom. Kad je Babić sredinom treće četvrtine na asistenciju Bilana zabio tricu za vodstvo Cedevite 50:42, trener gostiju Igor Jovović pozvao je timeout. Nakon toga Cedevita je odmah pod košem Budućnosti odigrala presing, što je urodilo ukradenom loptom i polaganjem Bilana za prvo dvocifreno vodstvo domaćina na utakmici (52:42). Poslije 30 minute rezultat je bio 58:45 za Cedevitu, a kad je nešto kasnije Marko Tomas povezao dvije trice za 66:47 bilo je jasno da se gosti više ne mogu vratiti.

Izjave nakon utakmice

Trener Cedevite Jasmin Repeša mogao je biti ponosan svojim igračima:

- Nakon 0-2 jasno je svima onima koji su malo duže u košarci da je tu jedno psihološko opterećenje i da je najbitnije da se toga riješi. Ja sam očekivao neki promašen šut. Možda je netko promašio više nego obično, ali nisam očekivao da ćemo otvoriti utakmicu s jednim pa drugim nezagrađivanjem, s jednim 'backdorom'… Dozvolili smo im da igraju jako lagano, 14 razlike je puno i nakon prve četvrtine je situacija izgledala dosta konfuzno. Normalno da je to dalo dimenziju više nervozi. Bilo je titno smjestiti glave na svoje mjesto, a od početka druge četvrtine pa sve do kraja četvrte četvrtine odigrali smo fantastičnu obranu. To je jedan model kako trebamo igrati. Dominirali smo u skoku, dobro trčali i svatko je dao što može. Ja bih čestitao svojim igračima.

Repeša je svjestan da je Cedevita i dalje u teškoj situaciji te i u nedjelju treba veliku navijačku podršku.

- Ono što je najbitnije je da je to samo 2-1. Budućnost je još u velikoj prednosti. Režim oporavka je sada najbitniji i treba napraviti analizu onoga što može biti još bolje. Publika je definitivno bila naš šesti igrač. Možda kao nikada ove godine i jedino je možda protiv Zvezde bio ovakav ambijent. Zahvaljujem im se od srca i mislim da su dečki zaslužili da sutra bude još više ljudi.

- Teško se vratit u igru nakon 0-2 i dvije za redom izgubljene utakmice - dodao je Cedevitin krilni centar Karlo Žganec. - Nismo u utakmicu ušli kako smo se dogovorili. U prvoj četvrtini su bili puno agresivniji, ali smo u ostale tri četvrtine odigrali kako možemo. Sportski smo se potukli s njima, bili agresivniji i zasluženo smo pobijedili.

Novinari su Žganeca pitali i za komentar obrane na Savoviću.

- Nije bit u meni. Ja sam par puta u obrani ispao pa je Miro pomogao. Skupili smo se. Čovjek nas je u prijašnjim utakmicama izubijao u svim segmentima igre i danas smo se skupili da to probamo nekako riješiti - odgovorio je Karlo pa se okrenuo sljedećoj utakmici.

- Sigurno da neće biti lako. Moramo se što bolje odmoriti i pripremiti se da odigramo kao danas u zadnje tri četvrtine da probamo otići na majstoricu u Podgoricu. Ovih 28 razlike možda nešto malo znači, ali ništa previše. Sutra je novi dan i ovo se sve briše.

Trener Budućnosti Igor Jovović poslije poraza je izjavio:

- U najavi smo rekli da će utakmica biti tvrda i teška. Susret je riješen u drugom poluvremenu kad nismo uspjeli ubaciti neke otvorene šuteve da zadržimo ritam igre. Nakon toga se protivnik odvojio na razliku koja mu je garantirala uvjerljivu pobjedu. U drugom poluvremenu vidi se da su suci podlegli pritisku i odsudili utakmicu gdje se igralo bez kontakta. Cedevita je ujedno imala 17 skokova više. Njihovi centri su igrali jako kvalitetno. Barać nas je sa šutevima s poludistance dosta poremetio, a Marko Tomas je u momentima kad se pravila neka razlika bio konzistentan u šutevima."

Jovović vjeruje da njegovi igrači u nedjelju mogu bolje:

- Sigurno da imamo kapacitet da se adaptiramo na sve probleme i sigurno da je sutra novi meč. Rezultat u principu nije bitan. Je li jedan razlike ili 50 razlike uopće u playoff serijama nije bitno.

Centar Darko Planinić je danas za Budućnost upisao samo četiri poena i jedan skok:

- Čestitke Cedeviti na pobjedi. Utakmicu smo otvorili kako smo priželjkivali. Imali smo 14 razlike, ali nakon toga smo stali. Cedevita je iskoristila naše greške i došla do rezultata kakav je. No, sutra je nova utakmica. Ponovo je 0:0 i mi imamo snage i vjere u sebe da dođemo do pobjede. U svaku utakmicu ulazimo maksimalno jako, no danas nije nas išlo drugo poluvrijeme i zato je takav rezultat.

>> Bojan Bogdanović proglašen novakom mjeseca u Istočnoj konferenciji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije