Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cedevita bez prvog trenera i prvog defenzivca rutinirano pobijedila MZT

Cedevita - Zaragoza
Igor Kralj/PIXSELL
24.01.2015.
u 22:38

- Zubčić dosta često varira u samopouzdanju, no sada je u dosta dobroj seriji - objasnio je Mršić dobre Zubčićeve igre

Trinaestu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi (13-6), Cedevita je izborila sinoć na svom parketu protiv skopskog MZT-a (81:70). Premda su u prve tri četvrtine promašili čak 20 otvorenih šuteva, cedevitaši su do novih bodova došli bez većeg stresa. I bez prvog defenzivca Ivana Ramljaka (gležanj), Marija Delaša (viroza), ali i prvog trenera Jasmina Repeše (viroza).

Tako je svoju petu ovosezonsku utakmicu vodio pomoćni trener Veljko Mršić:

-Nakon što smo u posljednjih mjesec i pol dana kiksali protiv Zadra i Metalca, na novi kiks nismo imali pravo. Dečki su imali veliku želju što se vidi i po broju napadačkih skokova, bilo ih je 16, no nismo pogađali otvorene šuteve. Osim toga dolazilo je i do samozadovoljenja koje je vodilo u propuste u obrani, ali i unatoč tome niti u jednom trenutku nije mi s klupe izgledalo da nas gosti mogu stići.

Već četvrtu utakmicu u nizu, opet je dobro igrao Zubčić (12 koševa, 8 skokova), Gordić je  držao konce igre (6 asistencija), Pilepić je zabio najviše (18, trice 3-7), a po tko zna koji put najkorisniji cedevitaš bio je prvi centar Miro Bilan (14 koševa, 12 skokova). On je kazao da je pobjeda trebala biti puno veća i da nije zadovoljan, ali je zadovoljan što je klub doveo još jednog teškog centra - Stanka Baraća (10 koševa za 13 i pol minuta).

- Sada je lakše i meni i treneru. Stankov dolazak skida pritisak s mojih ramena jer mi smo praktički izgubili svaku utakmicu kada god ja nisam odigrao na traženoj razini - smatra Mršić.

Za goste najviše je zabio Amerikanac Dixon (26).

Košarkaši Cibone sutra gostuju u Szolnoku (19.30).

Poredak: 1. C. zvezda 18-0, 2. Budućnos 15-3, 3. Cedevita 13-6, 4. Partizan 12-7...6. Zadar 9-9, 7. Cibona 9-9...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije