Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eskalacija

Bunt Ciboninih igrača i struke! Rozić: Hoće li biti štrajka? Ne znam

Cibona - Zagreb
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
10.04.2014.
u 08:00

– Igrači su svjesni da im je ovo najbolja prilika. Puno je teže boriti se za svoj novac kada odete iz kluba, a dužni su vam pet–šest plaća, jer tada počinje nova sezona pa klub ulaže u nove igrače

Potaknut nezadovoljstvom u momčadi, Cibonin trener Slaven Rimac odlučio je upozoriti vodstvo kluba na loše raspoloženje igrača kojima opet poprilično kasne plaće.

– Prvi sam put zabrinut jer imam osjećaj da ćemo igrače prevariti kažemo li im da će biti sve u redu i da će dobiti svoj novac. Osim toga, bojim se da nam to ne pokvari odlično ozračje u momčadi.

Prilika za podići glas

Pozvao je Rimac odgovorne u klubu da i oni “krvare” kada je u pitanju pribavljanje novca, baš kao što je to činila momčad u borbi za rezultat koji, nakon odlaska trenera Spahije i tri startera, nitko nije očekivao. Mladi trener osjetio je da je predvečerje subotnjeg derbija s Cedevitom i skori nastup na Final Fouru ABA lige pravi trenutak za istup:

– Igrači su svjesni da im je ovo najbolja prilika. Puno je teže boriti se za svoj novac kada odete iz kluba, a dužni su vam pet–šest plaća, jer tada počinje nova sezona pa klub ulaže u nove igrače, a ove iz prošle sezone ostavlja da čekaju. To ovi dečki nisu zaslužili i mi kao treneri borimo se da to promijenimo. A i ne želim da nam netko poslije kaže da smo moj pomoćnik Golemac i ja lažljivci.

Svjestan je Rimac što se događa, baš kao i kapetan Marin Rozić:

Gubimo povjerenje igrača

– Klub i kada dobije novac za naše plaće brzo ostane bez njega jer ga s računa, po ovrsi ili zadužnici, uzima netko tko ga je zaradio prije više godina. Oni to čine s punim pravom, no i mi zaslužujemo plaće, posebice kada nam tako dobro ide. Nažalost, duhovi stalno iskaču iz ormara i to je frustrirajuće.

Poput Rimca, i kapetan dolazi u neugodne situacije pred suigračima:

– Kad mi kažu u upravi da će sljedeći tjedan doći dvije plaće, odem u svlačionicu i kažem to suigračima, no moram im reći i da od toga neće biti ništa jer je netko taj novac već preuzeo. Kada im to kažem tri-četiri puta, gubim vjerodostojnost i povjerenje. Nažalost, Cibona neće moći normalno funkcionirati sve dok se ne riješi duhova iz prošlosti. Daj Bože da u klub dođe neki ruski milijarder ili neki sultan, no bojim se da je to samo san.

Rozića boli i to što dva dana uoči derbija nitko ne priča o tome. Je li u svlačionici bilo govora o štrajku?

– Rezultati i odnosi u momčadi su odlični, no ovo bi moglo pokvariti atmosferu. Ja vam ne mogu reći hoće li biti štrajka, baš kao ni to hoće li nekomu od igrača puknuti film... – rekao je zabrinuti Rozić.

>> Lijep poklon za rođendan: Prvi 'triple-double' Šarića u dresu Cibone

Komentara 2

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
08:35 10.04.2014.

Dajte ljudima novac koji su krvavo zaradili, a to se vidi i po rezultatima. naprijed Cibosi !!!!!

Avatar comandante
comandante
09:40 10.04.2014.

godine preplacivanja i namjestanja te dilanja ugovora su dosli na naplatu!!! Sramite se, i nitko nece odgovarati za to!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije