Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH ZA PAMĆENJE

Bryant bolji od Jordana: Učio sam od mnogih legendi, ali od njega najviše

Kobe Bryant
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
15.12.2014.
u 10:03

Zaustavio se na brojci od 32,310 poena, ali ona će se još povećavati tijekom ove i najmanje još jedne sezone. Ispred njega su još samo Jabbar (38,387) i Malone (36,928).

Kobe Bryant je u susret protiv Minnesote ušao sa spoznajom da mu treba devet poena kako bi na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca NBA lige prestigao Michaela Jordana, a u tome je uspio pet minuta prije kraja prvog poluvremena utakmice u kojoj je na kraju zabio 26, a Lakersi su slavili sa 100:94.

Idealna je bila situacija, prekršaj i dva slobodna bacanja, publika je željno iščekivala i Kobe nije razočarao, kao što nije toliko puta u karijeri. Zabio je oba i došao do brojke od 32,293 poena! Ona je do kraja stigla do 32,310 i sigurno će se još itekako povećavati ove sezone, a vjerojatno i najmanje još jednu nakon ove.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

No kad je zabio taj prvi poen i prestigao vjerojatno najvećeg svih vremena, dobio je ovacije, prekinuo se susret i čestitali su mu svi na parketu i uz parket. Bilo je vidljivo da Kobe sjaji, bez obzira što je danima izjavljivao da mu individualni rekordi nisu bitni i da broji samo titule.

- Počašćen sam što sam ovdje gdje jesam i što još uvijek igram. Zaista poštujem činjenicu što igram ovako dugo jer karijere mnogima baš i ne traju ovoliko. Poštujem činjenicu što još uvijek mogu igrati i pokazati ono što najbolje znam raditi - rekao je Bryant nakon utakmice.

Svjestan je da nije lako bilo stići do ovakvog rezultata jer, primjerice, Jordan je igrao četiri sezone manje i jasno je o kakvom se strijelcu radilo i koliko je teško parirati nekome takvom. A što je najbolje, Jordan i Bryant su "miljama" daleko do Kareema Abdula-Jabbara, koji je zabio u karijeri 38,387 poena u 20 sezona, što je jedna manje nego Bryant u ovom trenutku. Ispred Bryanta i Jordana je i veliki Karl Malone, koji je stao na 36,928 i igrao 19 sezona. Jabbar je u NBA stigao s 22, baš kao i Malone, Jordan s 21 i Bryant s 18 godina. Isto s koliko je i LeBron James, koji bi mogao biti na kraju karijere treći na ovoj listi, ukoliko se ne ozlijedi. Trenutno je na 23,706 poena i najmlađi je kojem je to uspjelo s nepunih 30, koliko će navršiti 30. prosinca ove godine.

Treba spomenuti i da su ove brojke bez računanja poena postignutih u doigravanju jer inače bi svima bile impozantnije. Primjerice, Jordan je u doigravanju zabio 5987 poena i najbolji je u povijesti po toj ukupnoj brojci, ali i onoj po broju ubačaja po utakmici u tih 13 playoff nastupa (33,45). Slijedi Jabbar s 5762 u 18 playoff nastupa (17. - 24,31) i treći je Bryant s 5640 u 15 playoff nastupa (11. - 25,64)

Naravno da cijeli ovaj događaj nije mogao proći bez čestitke i komentara Michaela Jordana.

- Čestitam Kobeu na ovom dosegu. Očito je kako je riječ o igraču s jakim radnim navikama koji ima nevjerojatno snažnu strast za košarkom. Uživam ga gledati kroz sve ove godine i sada čekam jer me zanima što će sljedeće postići - kazao je, a Kobe mu je odmah odgovorio:

- On jako dobro zna koliko sam od njega naučio. Učio sam i od drugih legendi, ali od njega najviše.

Odgovorite u anketi malo niže u tekstu tko je po vama najbolji košarkaš svih vremena.

Foto: Reuters

>> Kobeu Bryantu treba još 291 koš da ulovi Jordana

>> Kobe Bryant i u 37. godini pokazuje kako se bori za svoj klub

>> Pippen: Jordan i ja htjeli smo Kukoču priuštiti muku

Komentara 2

DB
doktor.buljko
12:18 15.12.2014.

Ali, zato je na listi igrača koji je najviše promašio - već prvi! I ta brojka će se još povećavati. Svi ovih godina igranja ima neograničene ovlasti što se tiče šutiranja, daleko najviše pokušaja uz prosječan postotak ubačaja od 35%.

PR
propalismoFranjoskroz
21:03 15.12.2014.

tipična Američka priča.Igra samo zbog sebe i sponzora,solidan igrač.Da je pokojni Petrović recimo imao ovlasti šutiranja u NBA kao ovaj imao bi prosjek od 50 poena po utakmici uz postotak šut od 50%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije