Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tata Tišma:

Vjerujemo da će se Real dobro brinuti o našem sinu!

Boris Tišma
Foto: Privatni album
02.09.2015.
u 11:37

Borisov košarkaški talent nimalo nas ne čudi jer su mu i otac Miodrag i majka Danijela (djevojački Bakić) bili košarkaši

Boris Tišma, 13-godišnjak iz zagrebačke Dubrave, ući će u hrvatske košarkaške anale kao najmlađi košarkaš koji je iz nekog hrvatskog kluba (KK Dubrava) preselio u neki veliki europski klub (Real Madrid).

Borisov košarkaški talent nimalo nas ne čudi jer su mu i otac Miodrag i majka Danijela (djevojački Bakić) bili košarkaši, no nekoga će možda začuditi kako su se oni odlučili tako rano pustiti dijete u bijeli svijet. To je iskušenje pred kojim su bili i roditelji Lovre Mazalina i Krešimira Nikića (tada je u pitanju bila Barcelona) no oni se na to nisu odlučili.

– Supruga i ja smo razmišljali da ga pustimo tek sljedeće godine, kada završi osmi razred, no Boris je htio ići odmah. S obzirom da je vrlo odgovorno dijete, odlikaš u školi i da je njegova želja bila silna mi smo popustili – objasnio nam je tata Miodrag i dodatno pojasnio:

Ulaze na otisak prsta

– On će tamo ići u privatnu, internacionalnu, školu. Živjet će u klupskome stacionaru u sklopu Realova kampa u kojem mu neće ništa nedostajati. Osim toga, svakodnevno će ga voziti u školu i iz škole i on će cijelo vrijeme biti pod nadzorom. Kako glede ocjena i ponašanja u školi, tako i glede discipline u kampu. Kada sam vidio sve to baš kao i njihov "high-tech" centar koji izgleda kao svemirska postaja, u kojem će u svoju sobu ulaziti na otisak prsta, bilo nam je lakše odlučiti se – priznao je otac Miodrag Tišma.

Mami i tati Tišma u donošenju odluke pomogao je i bivši slovenski košarkaš Saša Dončić čiji je 16-godišnji sin Luka jedan od najvećih svjetskih talenata u svom godištu i koji je također realovac. Za razliku od Barcelone, Real ne dozvoljava da njihovi "pitomci" žive s roditeljima.

– Oni posjete roditelja dozvoljavaju tek kada vam sin ima slobodno vrijeme. Ne možete se vi k njemu samo ušetati već ga čekate u prostoru koji je za to reguliran. S obzirom da će on moći tri puta godišnje doći kući i da ćemo ga mi posjećivati tamo tijekom sezone mi se nećemo nikamo seliti. Uostalom, ne možemo tako lako napustiti staklarski obrt s kojim se obiteljski bavimo.

Svjesni su roditelji da je dječakova psiha još uvijek krhka baš kao i staklo s kojim se Tišme bave.

Pod stalnim nadzorom

– Sigurnost nam daju ti iznimni uvjeti i činjenica da će naš sin biti pod stalnim nadzorom. Uostalom, o kakvoj se disciplini radi ispričao nam je i tata Dončić koji je jednom izveo sina i vratio ga nešto kasnije od zakazanog roka i mali Luka je odmah dobio kaznu neigranja sljedeće utakmice – otkrio je otac Tišma.

Boris će trenirati zajedno s Marijom, sinom negdašnjeg cibosa Ive Nakića koji će se pak preseliti u Madrid ali zbog svog posla. Nakić junior je godinu dana stariji od Borisa, a Ivo je košarkaški menadžer koji radi za jednu veliku američku agenciju (BDA) i koji će zacijelo biti pri ruci i malom Zagrepčaninu.

>> Real Madrid doveo 13-godišnjeg hrvatskog talenta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije