Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Bogdanović slab u porazu Netsa, LeBron James prestigao Jordana

Bojan Bogdanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
20.04.2015.
u 09:19

Bojan Bogdanović dobio je dobru minutažu, na parketu je proveo 32 minute, ali ju nije dobro iskoristio. Postigao je svega pet koševa, a šut mu je bio 2-8

Noćas su u NBA ligi odigrana četiri susreta doigravanja, a sve pobjede ostvarile su domaće momčadi koje su tako zadržale prednost domaćeg terena. Atlanta Hawksi poveli su protiv Brooklyn Netsa. U njihovoj prvoj utakmici na domaćem su parketu pobijedili sa 99:92. Vodili su gotovo cijelu utakmicu, u nekim trenucima imali i 16 razlike, pa su na kraju zasluženo slavili.

Malih problema imali su tek u posljednjoj četvrtini koju su odigrali bez ozlijeđenog Ala Horforda, ali rutinski su održavali prednost. Predvodio ih je Kyle Korver sa 21 košem, od čega je bilo pet trica.  Jeff Teague i DeMarre Caroll postigli su po 17 koševa. Kod gostiju raspoloženi su bili Joe Johnson i Brooke Lopez, obojica su postigla po 17 koševa.

Bojan Bogdanović dobio je dobru minutažu, na parketu je proveo 32 minute, ali ju nije dobro iskoristio. Postigao je svega pet koševa, a šut mu je bio 2-8. Posebno loše mu je išla trica, pogodio je samo jednu iz pet pokušaja. Imao je hrvatski košarkaš i četiri skoka te dvije asistencije. A isti broj koševa postigao je i Alan Anderson, bivši igrač Cibone, koji se vratio na parket nakon što je propustio posljednjih sedam utakmica prvog dijela sezone. Noćas je dobio 16 minuta. 

Atlanta je domaćin i sljedeće utakmice koja se igra u srijedu, a nakon toga serija se seli u Brooklyn.

A prvu utakmicu u seriji dobio je i Cleveland koji je slavio protiv Bostona 113:100. Bila je to njihova prva domaća utakmica u doigravanju nakon gotovo pet godina. U svibnju 2010. godine upravo ih je Boston pobijedio i izbacio, a ubrzo ih je napustio i LeBron James pa više nisu imali toliko uspjeha. A noćašnju pobjedu mogu zahvaliti sjajnoj igri u drugoj četvrtini, koju su dobili sa 12 razlike (35:23). Sjajnu večer imao je Kyrie Irving koji je postigao 30 koševa, uz tri skoka i dvije asistencije.

- Bio je sjajan, od prve minute vidjelo se da je 'ušao u utakmicu' i da će to biti njegova večer. Zaista mi je drago zbog njega, rekao je James nakon utakmice o Irvingu.

A, kao i uvijek, istaknuti treba i LeBrona Jamesa koji je zabio 20 poena, imao šest skokova i sedam asistencija. S tim učinkom prestigao je Michaela Jordana u jednoj statističkoj kategoriji. Naime, James je do sada ostvario 1023 asistencije u doigravanju (u 158 utakmica) i sada ima jednu više od Jordana (1022 asistencije u 179 utakmica) te ga je preskočio na devetom mjestu. Ispred njega na osmom mjestu je Tony Parker, a sedmi je Kobe Bryant.

LA Clippersi poveli su protiv San Antonija. Noćas su slavili 107:92, a do pobjede ih je predvodio Chris Paul sa 32 koša, a odličan je bio i Blake Griffin sa 26 poena.

Memphis je na krilima Bena Udriha (20 koševa, sedam skokova i sedam asistencija) slavio protiv Portlanda (100:86).

NBA doigravanje, rezultati:

Atlanta - Brooklyn 99:92 (1:0 u doigravanju)

Cleveland - Boston 113:100 (1:0)

LA Clippers - San Antonio 107:92 (1:0)

Memphis - Portland 100:86 (1:0)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije