Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Draženovu klubu

Bojan Bogdanović će biti treći Mostarac koji ide u Netse

Bojan Bogdanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.07.2014.
u 09:00

Bojan će prve sezone dobiti 3,3 milijuna dolara bruto, a za tri godine 10,3.

Tri godine nakon što je draftiran Bojan Bogdanović postao je i službeno NBA igrač. Četrnaesti Hrvat koji će igrati na parketima NBA.

Zamjena za Paula Piercea

Premda se to znalo već nekoliko tjedana, informacija je postala službena tek u utorak kasno navečer, kada su Brooklyn Netsi s tim izašli u javnost.

Bogdanovića je 2011. draftirao Miami koji je prava na njega odmah proslijedio Minnesoti, a od njih su ga otkupili tadašnji New Jersey Netsi, klub koji se u međuvremenu preselio u Brooklyn.

– Za nas je ovaj trenutak nagrada za to što smo ga tada uzeli. Mi imamo visoko mišljenje o njemu kao igraču i sretni smo što on svoj talent donosi u Brooklyn – kazao je glavni menadžer kluba Billy King.

Biranim riječima o hrvatskom reprezentativcu govorio je i novi trener kluba Lionel Hollins:

– Bojan je još jedan svestrani igrač kojeg imamo. On je više trojka nego dvojka, dobro šutira, ali i dobro kontrolira loptu. Što imamo više igrača koji mogu nešto kreirati, to ćemo biti bolja momčad.

Nakon što je klub napustio Paul Pierce, Netsi se nadaju da ga Bojan može dostojno zamijeniti, no vjerojatnije je da će Bojan u početku biti pričuva za Rusa Andreja Kiriljenka, omiljenog igrača ruskog vlasnika Netsa Mihaila Prohorova.

– Bojan je jedan od vodećih skorera u Europi. Počeo je karijeru kao šuter, no u međuvremenu se razvio u igrača koji može odigrati leđima košu, koji može kreirati za sebe i druge i bit će Netsima odmah od pomoći – ističe Jonathan Givony, predsjednik DraftExpressa.

Dugo je bio želja Netsa

Netsi su Bojana pokušavali dovesti još prošlo ljeto, no tada nisu htjeli platiti dva milijuna dolara za odštetu. Ovog ljeta to je išlo puno lakše jer je Mostarac bio slobodan igrač, a i shvatio je da je sada pravi trenutak za NBA izazove. Po pisanju newyorških medija, Bojan će prve sezone dobiti tri milijuna dolara, za tri sezone 10,3 milijuna dolara.

Za dotični klub već su igrala dvojica Hrvata, Zoran Planinić (2003.-2006.) i Dražen Petrović (1991.-1993.), a zanimljivost je Bogdanovićeva dolaska u Netse i u tome što je on treći Mostarac koji će zaigrati za "Mrežice". Jedan će mu iduće sezone biti suigrač (Mirza Teletović), a drugi je tamo svojedobno pekao razigravački zanat uz Jasona Kidda (Planinić).

>> Brooklyn potvrdio: Bogdanoviću, dobrodošao u klub

Komentara 6

Avatar Bud Humski
Bud Humski
09:44 24.07.2014.

Mirza Teletovic je iz Jablanice. Ni Planinic nije Mostarac. Tako da Bogdanovic ne moze biti treci Mostarac koji ce igrati za Netse. Treci Hercegovac, to je pravilnije.

MA
mamarti
09:26 24.07.2014.

od kad je Planinić mostarac čovjek ni kavu nevoli popiti u Mostaru

Avatar Azriel
Azriel
09:33 24.07.2014.

u međuvremenu dok čeka početak NBA lige, Bojan igra nogomet za Rijeku.... Svestran sportaš, nema kaj......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije