Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Bogdanović ubacio 13 koševa u porazu Netsa, Hezonja i Rudež nisu igrali

Bojan Bogdanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.12.2016.
u 09:53

Bogdanović je imao i tri skoka i jednu asistenciju

Košarkaši Brooklyn Netsa upisali su i osmi poraz u posljednjih devet susreta u NBA ligi nakon što su na parketu svog Barclays Centra izgubili od Milwaukee Bucksa 93:111, a hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zabio je za domaćine 13 koševa.

Netsi su početkom treće dionice vodili 60:59, no gosti su tada serijom 18-4 pobjegli na plus 13 (77:64) i više nisu ispuštali prednost. 

– Presudila je treća četvrtina u kojoj smo odigrali očajnu obranu. Nažalost, kao da su više željeli pobjedu od nas. Nedopustivo je primiti 38 koševa u jednoj trećini – kazao je Sean Kilpatrick koji je zabio 14 koševa. Brook Lopez je ubacio 15, a naš Bojan Bogdanović 13 koševa uz šut 5-14 iz igre. Bogdanović je imao i tri skoka i jednu asistenciju.

U gostujućim redovima najefikasniji su bili Giannis Antetokounmpo s 23 koša, osam skokova i osam asistencija, te Jabari Parker s 22 koša.

– Giannis je bio sjajan. Tek je počeo pokazivati svoj potencijal. Pazite, on ima samo 21 godinu i ispred njega je velika budućnost – kazao je trener Bucka Jason Kidd.

Aktualni NBA prvaci Cleveland Cavaliersi poraženi su na svom parketu od Los Angeles Clippersa 94:113 upisavši drugi uzastopni poraz. Ovo je Cavsima prvi put da su vezali dva poraza otkako su osvojili naslov prvaka, ali LeBron James nije zabrinut.

– Odigrali smo dvije loše utakmice. Uvijek se nadate da porazi neće biti uzastopni, ali i to se događa. Međutim, tri uzastopna poraza su nešto o čemu se treba pričati. Moramo razmisliti što se događa. Nije ovo američki nogomet da cijeli tjedan čekate novu utakmicu. Već sutra ćemo izaći na parket i sve će biti u redu – poručio je James koji je završio utakmicu sa 16 koševa i po pet skokova, asistencija i izgubljenih lopti. Kyrie Irving je ubacio 28, a Kevin Love 16 koševa. Momčad iz Kalifornije predvodio je J.J Redick sa 23 koša, Chris Paul je dodao 16 koševa, a Blake Griffin 13 koševa i 11 asistencija.

Houston je u sjajnom susretu nakon dva produžetka pobijedio Golden State 132:127. Bila je to utakmica s brojnim promjenama vodstva, te čak 88 pokušaja za tricu. Houston je za tri poena gađao 14-44, a Golden State 12-44.

Goste su predvodili James Harden s 29 koševa, 15 skokova i 13 asistencija, te Ryan Anderson s 29 koševa, dok je Eric Gordon dodao 23 koša. U poraženim redovima najefikasniji su bili Kevin Durant s 39 koševa i 13 skokova, dok je Stephen Curry dodao 28 koševa. Bio je to tek drugi poraz Warriorsa ove sezone te prvi nakon 12 uzastopnih pobjeda.

Miami je na gostovanju pobijedio Utah 111:110 ostvarivši već petu pobjedu na sedam gostovanja ove sezone. Domaćin je četiri sekunde prije kraja utakmice imao napad za pobjedu, ali je Gordon Hayward promašio. Miami je ove sezone jedna od napadački najlošijih momčadi lige. Po prosjeku zabijenih koševa nalazi se na tek 27. mjestu. No, protiv Utaha napad nije bio problem.

– Bila je ovo zanimljiva utakmica u kojoj je odlučivala jedna lopta. Odigrali smo napadački odličnu utakmicu i to protiv momčadi koja igra dobru obranu – kazao je trener Miamija Erik Spoelstra. Goste su do pobjede predvodili Zoran Dragić s 27 koševa, James Johnson je dodao 24, a Wayne Ellington 17 koševa. Kod domaćina, koji su ovim porazom prekinuli seriju od četiri uzastopne pobjede, najefikasniji su bili Gordon Hayward s 32 koša i Joe Johnson s 18 koševa.

Charlotte Hornetsi su na svom parketu pobijedili Dallas 97:87 kojem je to bio deseti poraz u zadnjih 11 utakmica. Memphis je nadoknadio 14 koševa zaostatka i pobijedio Orlando 95:94. Zanimljivo, domaćin je poveo 12,2 sekunde prije kraja utakmice koševima Marca Gasola i bilo je to prvo vodstvo domaćina nakon druge četvrtine. U gostujućim redovima nisu nastupili Mario Hezonja i Damjan Rudež.

Rezultati:

Golden State - Houston 127:132 (produžetak)
Utah - Miami           110:111
Memphis - Orlando       95:94 (Mario Hezonja i Damjan Rudež nisu nastupili za Orlando)
Clevelend - LA Clippers 94:113
Brooklyn - Milwaukee    93:111 (Bojan Bogdanović je za Brooklyn igrao 27 minuta postigavši 13 koševa)
Charlotte - Dallas      97:87

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije