Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mostarac u brooklynu


Bogdanović od navijača već zaradio "kredit" i simpatije

Bojan Bogdanović
Foto: Facebook
30.07.2014.
u 08:20

– Kažete da je Hollins žestok trener!? Ništa novo, ja takve imam cijelu karijeru – kaže Bogdanović.

Dolazak Bojana Bogdanovića (25) u NBA ligu kod navijača Brooklyn Netsa izazvao je manje skepse nego što je uobičajeno kada Europljanin ide igrati profesionalnu košarku preko "velike bare". Potvrđuju to i reakcije poput ovih:

– Vrlo sam optimističan u vezi s Bojanom, vjerujem da će uspjeti. Jezik i kulturni šok važan su aspekt selidbe u drugu zemlju, no on vrlo pristojno komunicira na engleskom. Dat ću mu nekoliko sezona prije no što donesem konačnu ocjenu.

– Nije zelen, štoviše čini se mudrim i samouvjerenim pa me time više intrigira.

Kuki najbrže do minutaže

To su samo neke od forumaških reakcija ispod Bogdanovićeva videointervjua na internetskoj stranici koja pozorno prati klupska zbivanja. Očito je da je Bojan u New Yorku ostavio vrlo dobar prvi dojam jer mu fanovi već daju i kredit. Ističu da mu neće suditi nakon nekoliko neučinkovitih utakmica, već će ga čekati. Uostalom, ni proslavljeni europski doseljenici nisu blistali već u prvoj sezoni. Neki zbog nepovjerenja trenera prema Europljanima (Dražen Petrović), a neki zbog nužno potrebnog vremena za prilagodbu.

Dražen Petrović i Toni Kukoč stigli su u NBA ligu sa 25 godina, koliko sada ima i Bojan Bogdanović. Dražen je u prvoj sezoni igrao prosječno 12,6 minuta i zabijao 7,6 koševa, dok je Kukoč imao dvostruko veću minutažu (24,1) pa je zabijao 10,9 koševa. Za dvije sezone Petrović je utrostručio svoju minutažu (36,9), pa tako i broj koševa (20,6), dok je Kukoč već u svojoj drugoj sezoni igrao 31,9 minuta za 15,7 koševa po utakmici.

Već je osmi igrač po plaći

S obzirom na to da ni Predrag Stojaković (21,4 minute, 8,4 koša) ni Manu Ginobili (20,7 minuta, 7,6 koševa) u svojoj prvoj sezoni nisu blistali u mjeri u kojoj su to činili prethodno u europskoj košarci, to ne treba očekivati ni od Bojana Bogdanovića. Kao što piše novinar Nets Dailyja, Bojan će možda biti zvijezda, možda solidan igrač, a možda doživi krah, no bilo kako bilo, ako i krene skromno u sezonu, to ne smije biti razlog da se žuri sa zaključcima.

Uostalom, neka svima pa i njemu putokaz strpljivosti bude njegov sugrađanin, Mostarac Mirza Teletović, koji je od statista s klupe u drugoj sezoni postao nositelj važnih rola. U prvoj je igrao 9,4 minute, a u drugoj po 10 minuta više, uz šut za tricu od gotovo 42 posto.

Spomenuti Teletović bit će iduće sezone šesti najbolje plaćeni igrač Netsa (3,37 milijuna USD), ali uz samo 90-ak tisuća USD bolji ugovor od Bogdanovića. S obzirom na to da je novak, činjenica da će Bogdanović biti osmi najbolje plaćeni Nets dosta govori. Doduše, taj "mini middle level expection" od 10,3 milijuna USD za tri godine Netsi ovog ljeta ne bi mogli ponuditi Bojanu da Shaun Livingston nije otišao u Golden State Warriorse. Budući da je otišao i Paul Pierce, Bojan će dijeliti minutažu s Andrejem Kiriljenkom i bivšim cibosom Alanom Andersonom.

>> Bogdanović: Neće mi biti lako, no ja sam spreman boriti se za minutažu

Komentara 1

MZ
mato.zapresic
09:33 30.07.2014.

Napokon ćemo imat koga gledatu u NBA, baš kao u doba kad smo se zbog Tonija, Dine i Kapetana dizali u 3 ujutro :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije