Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U KOŠARCI

Bogdanović: Napokon se i od nas nešto očekuje na velikoj sceni

Bojan Bogdanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.08.2014.
u 18:00

– Tko gleda samo rezultat, a ne napravi pomak u stvaranju sustava igre, od toga ima malu korist – kaže Repeša.

Naši košarkaši otputovali su na turnir u Badalonu gdje ih večeras (20.30 sati) dočekuje domaćin i favorit predstojećeg SP-a Španjolska. Ishod tog susreta više će zanimati igrače, nego izbornika Jasmina Repešu:

– Tko gleda samo rezultat, a ne napravi pomak u stvaranju sustava igre, od toga ima malu korist. Može to utjecati na samopouzdanje, no i ono može biti mač s dvije oštrice. Pretjerano samopouzdanje bez jasnog sustava igre može biti opasno. Dat ćemo priliku svima, provjeriti različite postave, a razmišljat ćemo i o drugim suparnicima, s drukčijim konceptima igre.

Ti si, Ante, meni ljepši!

A koncept Španjolaca mogao bi biti poprilično nezgodan jer imaju briljantne vanjske igrače (Calderon, Rubio, Rodriguez, Llull, Fernandez) i još bolju visoku liniju (braća Gasol, Ibaka) za koje naš najbolji strijelac Bojan Bogdanović kaže:

– Koliko god imali poletnu vanjsku liniju, još jači su njihovi centri. Uz braću Gasol tu je i Ibaka, najbolji defenzivac NBA lige, i oni će nam stvarati najviše problema.

Za našeg prvog centra Antu Tomića to znači prvi izravni dvoboj s igračem s kojim ga uspoređuju – Pauom Gasolom.

– Baš mi je drago što ću igrati protiv njega. Često me s njim uspoređuju, no to su nebuloze. Stalno nekoga uspoređuju, što igrački, što izgledom.

– Ti si, Ante, meni ljepši! – rekao je Bogdanović Tomiću nasmijavši ga.

Spektakl s Litvom u Areni

Osim starijeg Gasola, lani na EP-u nije bilo ni Navarra. Koliko on može donijeti furiji?, pitanje je za Navarrova suigrača Tomića?

– Navarro vas može uništiti, no treba napasti preko njega jer nije više tjelesno spreman kao prije. On i Pau su i dalje stupovi momčadi i sada će igrati organiziranije nego lani – drži Ante.

Premda se igra 26. kolovoza, već jučer govorilo se i o utakmici Hrvatska – Litva u Areni Zagreb. O njoj je govorio Bojan Bogdanović:

– Očekujem spektakl. Želimo Litavcima uzvratiti za poraz u polufinalu EP-a, no i da ih pobijedimo, ne bismo im dovoljno uzvratili. Radije bih da im uzvratimo na SP-u.

I odande će se od naših očekivati dobre vijesti.

– Napokon da se i od nas očekuje nešto dobro – zaključio je Bogdanović.

>> Bogdanović: Neće mi biti lako, no ja sam spreman boriti se za minutažu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije