Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad bolji u Europi

Barakaši: Ovo je Cedevita o kakvoj smo nekad sanjali

Cedevita
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
28.11.2015.
u 14:28

Nikad nismo bili bolji. Ni igrački, ni momčadski, ni organizacijski, a bome ni rezultatski, likovao je nakon Limogesa predsjednik Veber.

Nakon povratka iz Limogesa, gdje je Cedevitinoj četvrtoj euroligaškoj pobjedi svjedočilo 30-ak navijača, predsjednik kluba Mladen Veber zračio je srećom. Drugi čovjek Atlantic grupe već je sedam godina prvi čovjek hrvatskog prvaka pa ne skriva zadovoljstvo:

– Trebalo nam je vremena i iskustva da se stvari poslože. Svih ovih godina učili smo na vlastitim pogreškama, gledali smo i kako drugi rade, a naša ljubav i entuzijazam morali su donijeti rezultat. Očito je da nisam zalud pričao da se na ovim prostorima stvara neki novi klupski poredak.

Prvi put četiri pobjede

Cedeviti je ovo treća Euroliga i nikad dosad nije imala četiri pobjede, i to tri kola prije kraja prvog kruga skupina i s vrlo velikim izgledima da prvi put zaigra i u Top 16. Osim uprave, raduju se tome i takozvani barakaši (Mlinar, Janković, Ozmec, Brčić, Caratan, Dugandžić...), oni koji su 1991. osnivali klub, ali i dugogodišnji predsjednik Ninoslav Brčić, Veberov prethodnik:

– Postali smo ozbiljan europski klub, a zajedno s klubom sazrijevao je i sadašnji predsjednik. Postao je strpljiv i pušta trenere da rade svoj posao, ne mijenja ih ishitreno. Drago mi je da je Mladen u Mršiću prepoznao trenerski potencijal, a on je pak znao izabrati igrače. Kako one koje treba zadržati tako i one koje treba dovesti. Osim toga, napravio je hijerarhiju momčadi te je vođe, Bilana, Babića i Pullena, stavio u prvi plan. Svi govore da je među strancima najveći pogodak Pullen, no ja mislim da je to James White.

Poželio je Brk još ponešto reći o 45-godišnjem strategu Mršiću:

– Konačno imamo trenera bez fige u džepu. Neki prije njega dobivali su puno više novca, ali se nikad nisu saživjeli s klubom, a on mi se čini prvim koji Cedevitu drži svojim klubom. Iz nekoliko osobnih poraza puno je naučio i shvatio da ne može uvijek gurati gore. Vratio se dvije stube niže, preuzeo je naše juniore i ponovo krenuo. Potom je dvije godine učio uz Repešu te dobio novu priliku, što je bio i zreo potez kluba.

A zrelost kluba očituje se i u sastavljanju momčadi pa predsjednik Mladen Veber ističe:

– Ovo je dobra kombinacija onoga što moramo imati i ubuduće. Vlastiti kadar igrača garniran vrhunskim strancima. Kako stvari stoje, sportski direktor Mamić i trener Mršić pogodili su s angažiranjem stranaca. Pullen i White sjajno su se uklopili, nisu samotnjaci i daju puno za momčad, a nadamo se da će njihovim stopama krenuti i Walker. Osim s trenerom, pogodili smo i s cijelim stručnim stožerom, a Mršić i njegov prvi pomoćnik Pozzecco jako se dobro nadopunjuju.

Što kaže Mršić, kojem sada kapu skidaju i svi oni koji su rekli da ne može biti ozbiljan trener.

– Najznačajniji razlog za sve ovo što nam se događa jest kontinuitet. Imamo 5-6 igrača koji su tu godinama, ja sam u klubu već četvrtu godinu, a očito je da je pogođena i doselekcija.

Mršić je dobar "kemičar"

Svi komplimentiraju Mršiću da je dobar "kemičar". Što to sve ide u tu formulu združenosti?

– Vrlo je važno procijeniti igračev karakter i osobine pa sam, prije potpisivanja ugovora, nastojao razgovarati s igračima osobno, ali i s njihovim trenerima. Recimo, u Pullenovu slučaju razgovarao sam s njegovim trenerom iz Barcelone i Brindisija i potom sam mu rekao što se od njega očekuje. Rekao sam mu: Ako si spreman napraviti taj iskorak, dođi k nama, ali ako imaš imalo sumnji bolje je da ne dolaziš. 

>>Babić: Ne trebamo nikoga bojati ako nastavimo ovako igrati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije