Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija za spas

Bandić: Od ponedjeljka mijenjamo vodstvo Cibone

Cibona
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
27.09.2014.
u 16:52

- U posljednjih 20-tak godina vodstva naših vodećih zagrebačkih klubova više su živjela od tih klubova, nego što su živjeli za njih. No, neću dozvoliti da se iti jedan kultni klub ugasi

Dok se čekalo gradonačelnika Milana Bandića, cibosi svih uzrasta i Zagrepčani slušali su hitove zagrebačkih bendova iz 80-tih. Osim gradonačelnika i njegove svite, cibose su došli podržati i neke klupske legende predvođene Mirkom Novoselom, ali i ministar financija Boris Lalovac, inače veliki košarkaški poklonik, što je primijetio i voditelj Ivica Blažičko:

- Ovdje je i ministar Lalovac. On i Bog nam mogu puno pomoći.

Prije prigodnih govora i dodjele dresova ovogodišnjim prvotimcima, prikazan je prigodan film "I ja sam pomogao" iz kojeg se moglo vidjeti da je i Cro Cop jedan od njih. Dakako, u posljednjoj epizodi spašavanja Cibone, najviše je učinio privremeni upravitelj kluba Aleksandar Petrović. O njegovoj požrtvovnosti ponešto je rekla njegova i Draženova majka Biserka, koja je posudila klubu neophodnih 300.000 eura.

- Sve prolazi, a ljubav ostaje i iz nje sve polazi. Baš na dan kada je gospodin Bandić nazvao mog sina Acu, suprug i ja smo u okolici Šibenika slavili 56. godišnjicu braka. Suprug je nepokretan i očekivali smo Acu da dođe, no on je odjurio na sastanak s gradonačelnikom. Eto što vam je ljubav prema klubu - kazala je Biserka i nekima od nazočnih ovlažila obraze.

Pred Zagrepčane izašao je i Aco:

- Hvala vam na ovoj divnoj reakciji. Treba nam vaše grlo da pomognete ovim momcima.

A to su Marin Rozić (broj 20), Davor Kus (5), Filip Krušlin (6), Jerel Blassingame (7), Ivan Mikulić (17), Marko Jagodić Kuridža (21), Boris Barać (22), Nik Slavica (23), Jure Lalić (24), Dominik Mavra (30), Ivan Siriščević (33), Ante Žižić (41) i Tomislav Gabrić (44). Njih je na pozornicu p(r)ozivao glavni trener Slaven Rimac, a dresove s odgovarajućim brojem su im davali Biserka Petrović i Milan Bandić koji je mnoštvu dao do znanja ovo:

- U posljednjih 20-tak godina vodstva naših vodećih zagrebačkih klubova više su živjela od tih klubova, nego što su živjeli za njih. No, neću dozvoliti da se iti jedan kultni klub ugasi, a moj ideal je da u tim klubovima ubuduće dominantnu riječ imaju oni koji su pronijeli njegovu slavu, ali i oni koji će u njega nešto donositi. U ponedjeljak ćemo osvježiti vodstvo, a predsjednik kluba će biti onaj koji će u njega ulagati.

Znači to da klub više neće voditi političar Ivica Lovrić kojem je to vjerojatno bilo posljednje pojavljivanje. Predsjednik će vjerojatno biti Dubravko Artuković, predsjednik Francka, tvrtke koja klub nikad nije napustila otkako se zove Cibona.

- Danas je na Trgu bila neka pozitivna energija. Lijepo je bilo vidjeti sve naraštaje kluba koji su došli podržati današnju Cibonu. Bio sam svjedok mnogih pokušaja ozdravljenja kluba, no čini mi se da je ovaj najrealniji. Pokreće se točno s onim što se zaista može, koliko se uistinu ima. Nema više laganja, nema više skrivanja, što jest tu je pred nama - kazao je kapetan vukova Marin Rozić.

Istovremeno dok su cibosi molili Zagrepčane da im pruže ruku, na susjednom štandu građane su animirale Indira Vladić i Renata Sopek. Premda su njih dvije na dražbi nudile štikle poznatih Hrvatica u humanitarne svrhe, u korist Centra za autizam, pred Ciboninom pozornicom bilo je više građana.

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
20:25 29.09.2014.

krasna gesta ali... oni su posudili novac,i to uz kamatu a ne dali a slavi ih se kao spasioce!!!!! i to je novac udruge a ne njihov novac, istine radi!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije