Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Anzulović:

Želim biti izbornik, nema boljeg rješenja

Dražen Anzulović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
04.02.2016.
u 21:34

U Poljsku dugo nisam htio ići jer se na sve utakmice putuju autobusom.

Dražen Anzulović je od 5. prosinca trener poljskog kluba MKS-a iz Dabrowe Gornicze. Došao je kada je klub bio na 11. mjestu, a nakon što je vodio deset utakmica klub se popeo za dvije stube više. U tih deset utakmica Anzulović je izborio pet pobjeda, a šest utakmica igrao je u gostima.

– Rezultati bi bili bolji da se nije ozlijedio prvi centar, Amerikanac Eric Williams. Vratio se tek u prošlom kolu. Dok ga nije bilo angažirao sam na mjestu centra našeg igrača Dragu Pašalića, koji je sve bolji – istaknuo je Anzulović.

Uz Pašalića za Anzulovićev novi klub igra još jedan hrvatski igrač, Dominik Mavra.

– Prvi put sam trener u Poljskoj. Iskreno, imao sam i prije ponuda iz Poljske, ali ih nisam htio prihvatiti zato što se na sva gostovanja putuje autobusom. A znate koje su to udaljenosti. Nekad se gubi cijeli dan ili cijela noć da bi se došlo do nekoga grada. I zato sam na prvi poziv predsjedniku kluba postavio velike uvjete misleći kako će odustati kada čuje za koji novac želim raditi. Na moje iznenađenje, čovjek je pristao od prve. Više nisam mogao reći ne i evo me sad tu – istaknuo je Anzulović, koji je trenirao Zagreb, Cibonu i Cedevitu u Hrvatskoj, ruski Ural, belgijski Charleroi, ukrajinski Donjeck, litavski Rytas, a prije odlaska u Poljsku radio je u Kini.

– U Kinu se namjeravam brzo i vratiti jer sam imao odlične uvjete. Zato sam prihvatio poljski klub samo do kraja ove sezone. – istaknuo je Anzulović.

Otkako se preselio u Poljsku još nije bio u Zagrebu.

– Nisam mogao doći doma ni za praznike jer smo igrali utakmice 27. i 30. prosinca, te 3. siječnja. Supruga Marija bila je kod mene za Novu godinu.

Za vrijeme Europskog rukometnog prvenstva gledao je Hrvatsku u utakmicama protiv Norveške i Islanda.

– Rekao mi je predsjednik kluba da ćemo igrati u Spodek areni izborimo li Ligu prvaka, u dvorani u kojoj se igrao rukometni EP – istaknuo je Anzulović.

Nije ni dvorana MKS-a baš mala. Bili smo gosti na njegovoj utakmici protiv Kutnog. Bila je to prva utakmica MKS-a koja je prenošena na televiziji. Nažalost, Anzulovićeva je momčad izgubila, a on je na kraju dobio tehničku zbog čestih prigovora sucima.

Inače, u tom gradiću košarkaši nisu najpopularniji.

– Ta čast pripada ženskom odbojkaškom klubu. Odbojkašice imaju najbolje termine za treninge. Tu igra i naša igračica Sanja Popović. Živi tu s dečkom i često se družimo na kavi – istaknuo je Anzulović.

Prati li zbivanja u hrvatskoj košarci. Aktualno je pitanje novog izbornika.

– Mislim da je vrijeme da ja postanem izbornik. Ne vidim tko bi drugi mogao biti ozbiljan kandidat – rekao je Anzulović.

>>'Naivno bi bilo reći da sigurno idemo u Rio kad još nemamo niti izbornika'

Komentara 9

CA
Catalonia
22:34 04.02.2016.

To bi bio zadnji cavao u lijes hrvatske košarke.

MI
MilanBanderos
08:05 05.02.2016.

Perasović je bio prepošten i prečastan da ostane. Šteta mogao bi puno bolje od ovih klaunova.

PA
pajopatak
08:59 05.02.2016.

Koji smijeh od čovjeka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije