Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomić i Ukić:

'Važno je kako igramo, a mi ne igramo dobro. Previše osciliramo'

Hrvatska - Izrael
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
29.08.2015.
u 00:10

- Zona se igra kada moraš nešto mijenjati i ona nam je donijela obrambeno samopuzdanje, a oni su napadački stali, kaže Perasović.

Hrvatska je pobijedila Izrael i ostvarila devetu pobjedu iz isto toliko utakmica na pripremama za EuroBasket.

Našu obranu večeras je poprilično mučio izvjesni Yivzori koji je u drugoj četvrtini pogodio sve četiri trice. No, to se u drugom dijelu promijenilo. Tada je do koševa lakše dolaio jedino izraelski NBA igrač Caspi (23 koša), jer je hrvatski izbornik Velimir Perasović upotrijebio zonsku obranu o čemu je rekao: 

- Zona se igra kada moraš nešto mijenjati i ona nam je donijela obrambeno samopuzdanje, a oni su napadački stali. U nastavku sam koristio manji broj igrača jer nisam htio razbiti ritam koji smo imali, što sam pak činio u prvom poluvremenu.   

Stožerni centar Ante Tomić nije se previše oduševljavao činjenicom da se na EP ide bez poraza.

- U pripremama je manje bitno da li pobjeđujemo ili gubimo, a više je važno kako igramo, a mi ne igramo dobro. Imamo prevelike oscilacije u igri, u jednom trenutku smo dobri, a onda naredne minute ne možemo povezati konce. 

Ni kapetan Ukić nije se zanosio sa pripremnih 9-0.

- Nakon što smo u prvom dijelu gubili 10, na koncu smo pobijedili sa "plus 10" i dobro je da smo to izvukli. Dobar je i osjećaj što smo završili pripreme sa 9-0, no ne smijemo se time zanositi jer ipak nismo igrali s reprezentacijama iz europskog vrha. Uostalom, imamo iskustvo od lani kada nas je zahvatila euforija nakon pobjede nad Litvom pa smo na SP-u tek u produžetku pobijedili "strašne" Filipine.

>>Uz šou Stipčevića, Hrvatska i Španjolska jedine nepobijeđene ovog ljeta

Komentara 2

Avatar AG
AG
06:31 29.08.2015.

Dres Hrvatske košarkaške reprezentacije bez hrvatskoga grba protivno je pravilniku! HRVATSKI KOŠARKAŠKI SAVEZ. PRAVILNIK O DRŽAVNIM REPREZENTACIJAMA Članak 5. Boje dresova i opreme državnih reprezentacija su crvena i bijela. Na prednjoj lijevoj strani dresa, u visini grudi, nalazi se grb Republike Hrvatske.

MO
mojazemlja
14:23 31.08.2015.

Zašto nema hrvatskog grba na dresu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije