Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentativac

Ante Tomić: Sad imam kćer i trenutak je za odmor

Ante Tomić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
19.05.2016.
u 13:32

Izbornik Aleksandar Petrović objavio je u travnju širi popis od 26 igrača koji konkuriraju za nastup prilikom čega je rekao da se Tomić nije odazvao zbog privatnih i profesionalnih obveza

- Ovog ljeta mi se skupilo puno stvari, sada imam kćer i trenutak je za odmor - rekao je 29-godišnji hrvatski košarkaš Ante Tomić pojašnjavajući zašto ga nema na popisu hrvatskih reprezentativaca za srpanjski, kvalifikacijski turnir za OI u Torinu.

Izbornik Aleksandar Petrović objavio je u travnju širi popis od 26 igrača koji konkuriraju za nastup prilikom čega je rekao da se Tomić nije odazvao zbog privatnih i profesionalnih obveza, a u dogovoru s igračem nije iznosio detalje. Ni Tomić više od mjesec dana nije dao izravan odgovor na tu temu.

Ante Tomić je posljednji put nastupio za Hrvatsku na EP-u u rujnu, gdje je naša reprezentacija ispala u osmini finala teškim porazom od Češke (59-80). Tadašnji izbornik Velimir Perasović, sadašnji trener Baskonije, rekao je prošli mjesec kako je nakon prvenstva Tomić i njemu rekao da više neće igrati za reprezentaciju.

Dubrovčanin je za hrvatsku reprezentaciju nastupio na Svjetskim prvenstvima 2010. u Turskoj i 2014. godine u Španjolskoj, gdje je Hrvatska natjecanje završavala porazima u osmini finala.

Tomić je bio prvi centar reprezentacije na tri EP-a, 2011. u Litvi, 2013. u Sloveniji i 2015. Hrvatska je u Litvi ispala već u skupini, u Sloveniji izgubila dvoboj za broncu od Španjolske, a nakon osvajanja drugog mjesta u skupini prošlogodišnjeg EP-a, igranoj u Zagrebu naši košarkaši su neslavno poraženi od Češke.

Opći je stav navijača i većeg dijela javnosti da Tomić u reprezentativnom dresu nije pružao onakve igre kakve su od njega svi očekivali, s obzirom na činjenicu da je u dresu Barcelone izrastao u jednog od najboljih europskih centara.

Zbog toga je često bio na udaru kritičara, što je također moglo utjecati na njegovu odluku o izostanku s reprezentativnog popisa za Torino, gdje Hrvatska može izboriti prvi nastup na Olimpijskim igrama nakon što se 2008., također kroz kvalifikacije, izborila za sudjelovanje na olimpijskom turniru u Pekingu.

Tomiću ni u Barceloni ove sezone nije bilo ugodno kao prethodnih. Bolan udarac bilo je ispadanje u četvrtfinalu Eurolige od ruskog Lokomotiv Kubana, unatoč vodstvu 2-1 u seriji na tri pobjede i domaćinstvu u četvrtoj utakmici. Barcelona je ispala i u četvrtfinalu španjolskog kupa od Bilbao Basketa.

- Prošao sam kroz komplicirane trenutke, kao i momčad. No, sada se osjećam puno bolje - izjavio je Tomić kojeg prije ljetnog odmora čeka pokušaj da s Barcelonom osvoji naslov prvaka Španjolske.

Njegova momčad bi mogla u doigravanje ući s vodeće pozicije pobijedi li u posljednjem kolu na svom terenu devetoplasirani Iberostar Tenerife koji se bori za ulazak u doigravanje.

- Biti prvi u osnovnom dijelu je važno, no ne i odlučujuće. Nije to kao u nogometu - rekao je Tomić te dodao:

- Ne znam da li ćemo osvajanjem prvenstva spasiti sezonu, no to je važna titula i svi ju žele osvojiti.

>>Perasović: Hrvatskoj želim sreću u kvalifikacijama za Rio

Komentara 6

ST
stimo
15:16 19.05.2016.

jos samo da marko kopljar u rukometu dobije kcer i onda smo prvaci

PA
pavel1001
17:50 19.05.2016.

trebao si i ranije postati tata,ziher bi uzeli medalju...

VE
vecernji55
21:46 19.05.2016.

Samo ti odmori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije