Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talentirana generacija

Amerikanci smatraju da će im Hrvatska biti glavna prijetnja, Srbije nema ni na karti

Hrvatska - Nigerija
Foto: Reuters
1/5
24.08.2016.
u 14:36

Bojana Bogdanovića, prvog strijelca turnira u Riju, Amerikanci su istaknuli kao vodećeg igrača Hrvatske u Tokiju te mu uz bok postavili Darija Šarića i Marija Hezonju.

Ugledni američki portal SB Nation objavio je analizu u kojoj je naveo momčadi za koje smatra da bi na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. mogle zaustaviti dominaciju košarkaša SAD-a.

Kao najveću prijetnju označili su Kanadu, zatim Australiju pa Hrvatsku i Francusku. Zanimljivo, sudionika nedavnog finala u Riju, Srbiju, nisu uvrstili na popis.

Amerikanci smatraju kako će navedene reprezentacije do tada složiti momčadi koje će biti na razini za osvajanje zlata.

Bojana Bogdanovića, prvog strijelca turnira u Riju (25.3 koša u prosjeku) istaknuli su kao vodećeg igrača Hrvatske te mu uz bok postavili Darija Šarića i Marija Hezonju koji bi do Tokija trebali postati stožerni igrači.

Amerikanci još navode Dragana Bendera (četvrti pick NBA drafta) te također mladi centarski dvojac koji čine Ivica Zubac i Andrija Žižić.

Vjeruju kako će ta momčad, ako će se do 2020. sve odvijati prema planu, konkurirati za najsjajnije odličje.  

Komentara 36

DE
derin
15:02 24.08.2016.

Potencijal je strašan, ali najvažnije da ti mladi momci daju sve od sebe i fokusiraju se na košarku, onda ce biti uzbudljivo pratiti ih, naravno uz uvjet da ih prati kvalitetan izbornik. Mladi se trebaju ugledati u Bogdanovića, koji izrastao u igracinu i koji je na mjestu kao čovjek.

BE
bego1
14:58 24.08.2016.

Kada se reprezentaciji priključe Zubac,Bender,Zizic sigurno ćemo konkurirati za svjetski vrh

LO
lovac81
15:55 24.08.2016.

a Nigerija???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije