Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAT U SLUČAJU ZUBAC

Aco Petrović ne priznaje višu instanciju: 
Odluka Arbitraže HOO-a je bezvrijedna

Zubac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
04.05.2016.
u 16:58

– Koliko je predsjednik HOO-a redovit na utakmicama Cedevite, isto tako nijednom nije bio na Ciboninoj utakmici ove sezone. Samim time lakše je sagledati bezvrijednu odluku Arbitraže HOO-a – kazao je Aco

Nažalost, no ni ovaj današnji derbi Cibone i Cedevite (19 sati) ne možemo najaviti sportski, govoreći o vrlinama i slabostima igrača, taktičkim zamkama i zamislima... Ovaj put sve to zasjenit će uskrsli “slučaj Zubac”.

Ovo je Matešin utjecaj

Nakon što je Vijeće sportske arbitraže HOO-a poništilo odluku Arbitraže HKS-a i slučaj vratilo na početak, po čemu je Ivica Zubac ponovo igrač Cedevite, javnosti se obratio Cibonin dopredsjednik Aleksandar Petrović. A njega smo prvi put vidjeli da nešto čita.

Ovaj vješti retoričar obično sve svoje javne istupe ima u glavi, no ovaj je slučaj prilično osjetljiv pa je ono što je naumio reći novinarima pažljivo napisao i pri tome povukao onu prvu, “hard” verziju:

– Odluka Arbitraže HKS-a je drugostupanjska i pravomoćna i bez mogućnosti žalbe pa me zanima kako HOO i Cedevita misle tretirati sporazum o raskidu ugovora o profesionalnom igranju između Cibone i Zubca koji dokazuje da Cedevita nijednog trena nije bila nikakav akter u ovom sporu. Jer, 17. veljače ove godine Cibona i Zubac sporazumno raskidaju pravovaljani ugovor i aneks istog ugovora te Zubac nakon toga postaje registrirani igrač Mega Leksa, bez potraživanja bilo kakve vrste prema Ciboni. Prava iz tog ugovora već su davno konzumirana, a izlazno pismo je odaslano pa je Zubac postao igrač Mega Leksa, a Cibona je dobila odštetu.

A riječ je o 200 tisuća eura, ali i o onih 325 tisuća koliko bi Cibona trebala dobiti kada Zubac napusti Mega Leks, što bi se moglo dogoditi već ovo ljeto. Pomalo zabrinut za taj novac, Petrović je krenuo u ofenzivu:

– S obzirom na to da gotovo redovito Cedevitine utakmice zajedno gledaju predsjednik HOO-a Mateša i ključni ljudi Cedevite Tedeschi i Veber, uvjeren sam da će ponovo pokušati s nekim novim spinom. Koliko je predsjednik HOO-a redovit na utakmicama Cedevite, isto tako nijednom nije bio na Ciboninoj utakmici ove sezone. Samim time lakše je sagledati bezvrijednu odluku Arbitraže HOO-a – kazao je Aco i naglasio:

– Pozivam Matešu da, ako ima hrabrosti, dođe na derbi i uz Mirka Novosela gleda utakmicu.

Osupnut Acinim ponašanjem

Petrović je očito imao jako puno hrabrosti, osim s Cedevitom, zaratiti sada i s HOO-om na što je Cedevitin predsjednik Mladen Veber ostao bez teksta.

– Bez komentara sam na ovo, pa tako i na Petrovićevo ponašanje na utakmicama. Mi smo Zubca svojedobno angažirali kao slobodnog igrača i legitimnost toga ovim postupkom želimo i dokazati. Koliko znam, zakonski je rok 45 dana pa mi se čini da nas čeka dugo toplo ljeto. 

Komentara 1

Avatar links
links
23:17 04.05.2016.

Ma da samo je tvoje mišljenje mjerodavno, poznat si kao principijelan, pljuvao si i omalovažavao Cibonu dok si bio trener Cedevite pa si jetužio i naplatio dug sa kamatama te se skoro potukao sa direktorom Cibone Antunovićem a sada spočitavaš nekome ide li na tekme Cibone ili ne... srami se blebetalo šizofrenično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije