Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL

Koncert u čast Arsenu Dediću unaprijed proglašen glazbenim događajem godine

13.03.2003.
u 00:00

Mnogi političari, poput Željke Antunović, Šime Lučina i Tonina Picule, već su rezervirali svoja mjesta u gledalištu

OPATIJA - Večerašnji koncert u čast Arsenu Dediću "Sve što znaš o meni", koji će se održati na Ljetnoj pozornici u Opatiji, već je unaprijed proglašen glazbenim događajem godine. Takva titula, dakako, donosi pritisak kojeg se pribojavao i autor zahtjevnog projekta Dražen Vrdoljak.

- Prije koncerta nije dobro ništa prognozirati, no ništa ne može završiti loše jer imamo sve elemente za gala koncert. Imat ćemo priliku čuti kako kantautor zvuči kada njegove pjesme pjevaju drugi izvođači, i to oni najbolji na hrvatskoj pop sceni - rekao je Vrdoljak.

Izbor pjesama i izvođača sastavio je Vrdoljak u suradnji s Dedićem, koji će se i osobno pojaviti na pozornici nakon nastupa svojih kolega raznih generacija kao što su Nina Badrić, Vice Vukov, Josipa Lisac, Toni Cetinski, Gibonni, Maja Blagdan i dr.

- Pribojavao sam se Arsenove reakcije kada sam mu predložio ideju za koncert. Iako je prihvatio moje sugestije, najviše ga je zanimalo tko će pjevati njegove pjesme, i o tome je bilo malo natezanja, odnosno nije baš sve išlo glatko. Inzistirao sam na tome da imamo pjevače mlađe generacije i sklopili smo sporazum - kaže Vrdoljak, te dodaje kako su izvođači mogli promijeniti pjesmu u slučaju da im se ne sviđa, što je i bio slučaj s Ninom Badrić, koja je izričito željela otpjevati Dedićevu pjesmu "Otkako te ne volim". Nema sumnje da je koncert u čast Dediću izazvao veće zanimanje od događaja kao što je Dora, a tome u prilog govore i mnogi političari, poput Željke Antunović, Šime Lučina i Tonina Picule, koji su već rezervirali svoja mjesta u gledalištu.

- Nema misterije! Dora je ono što jest - čudna pojava koja nema veze s glazbom, dok večerašnji koncert ima veze s opusom jednog od najtalentiranijih hrvatskih umjetnika. Ovaj koncert uistinu je nešto posebno - tvrdi Vrdoljak.

Upravni odbor Porina inicirao je ovaj koncert kako bi njime najavio 10. jubilarnu dodjelu diskografskih nagrada Porin, no čini se da će ovakvi događaji postati praksa i idućih godina. Međutim, jedini je problem, ističe Vrdoljak, to što je Arsen Dedić uistinu jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Iva Stilinović

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije