Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od ukupno 32

ZSE: U proteklom tjednu poraslo 18 dionički fondova

ZSE
Filip Brala/PIXSELL
24.11.2014.
u 18:27

Predvodi ih Platinum Blue Chip s rastom od 3,10 posto koji je postao i dobitnik tjedna među svim fondovima

Protekli tjedan je od 72 aktivnih otvorenih investicijskih fondova, njih 50 poraslo, od toga je 11 fondova poraslo za više od jedan posto dok je 21 fond tjedan završilo u crvenom, od toga su samo dva pala za više od jedan posto. Fondovi su tako peti tjedan uzastopno završili u plusu. Ukupno fondovi u zadnjih 35 tjedana bilježe samo tri tjedna u kojima su prevladavali negativni rezultati. Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalazi se osam dioničkih te dva mješovita fonda. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +3,10 do -1,37 posto, javlja hrportfolio.hr.

Od 32 dionička fonda u proteklom tjednu je njih 18 poraslo. Predvodi ih Platinum Blue Chip s rastom od 3,10 posto koji je postao i dobitnik tjedna među svim fondovima. Platinum Blue Chip 65 posto portfelja drži investirano u državama EU, te 19 posto u SAD-u i 14% u Hrvatskoj. U portfelju su najzastupljenija potrošačka dobra s udjelom od 21%, slijedi uslužni sektor (15%) te energetski sektor i zdravstvo oboje s 12 postotnim udjelom u portfelju. Na ljestvici najvećih prinosa slijedi KD Nova Europa s rastom od 2,96 posto i Ilirika BRIC (+2,81%). Četrnaest dioničkih fondova je palo a najviše su na vrijednosti izgubili fondovi orijentirani na ZSE, Capital Two (-1,37%), KD Victoria (-1,05%) i Allianz Equity (-0,85%).

Kod mješovitih fondova u proteklom je tjednu pet od ukupno deset fondova poraslo. Tjedne promjene mješovitih fondova kretale su se u rasponu od +1,08 posto do -0,52 posto. Najviše je porastao fond KD Balanced za 1,08 posto. Slijede PBZ Global s rastom od 1,05 posto i Raiffeisen Harmonic (+0,23%). U grupi mješovitih fondova najviše su pali OTP uravnoteženi koji bilježi tjedni gubitak od 0,52 posto a slijedi ICF Balanced s padom od 0,49 posto.

Više pročitajte ovdje.

>>Crobex10 prekinuo negativni niz, Luka Ploče u fokusu

>>ZSE: Od 32 dionička fonda u proteklom tjednu raslo ih je 10
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije