Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

ZSE: Pet od 10 najlikvidnijih izdanja je tjedan završilo u plusu

Zagrebačka burza
Foto: Tatjana Tadić/PIXSELL
19.12.2014.
u 19:49

Ukupno je 16 izdanja trgovano u iznosu većem od milijun kuna, dok je 25 izdanja skupilo promet veći od pola milijuna kuna

Aktivnost ulagača na ZSE u proteklom je tjednu u odnosu na tjedan prije bila smanjena te je redovni dionički promet na Zagrebačkoj burzi iznosio gotovo 59 milijuna kuna, što je 41 milijun manje u odnosu na tjedan prije odnosno pad od 41 posto, javlja portal hrportfolio.hr.

Pet od deset najlikvidnijih izdanja tjedan je završilo u plusu, tri su pala, a dva su tjedan završila bez postotne promjene. Tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +23,32 posto do -8,17 posto. Ukupno je 16 izdanja trgovano u iznosu većem od milijun kuna, dok je 25 izdanja skupilo promet veći od pola milijuna kuna.

Indeks Crobex proteklog je tjedna pao osmi tjedan uzastopno te je s tjednim padom od 0,37 posto tjedan završio na 1.751,94 boda, a tjedni je pad umanjio rast Crobexa u petak. Crobex10 također je pao, i to četvrti tjedan uzastopno, ovaj put za 0,35 posto i tjedan završio na 1.008,75 bodova. Kod sektorskih indeksa najveći rast bilježi CROBEXtransport za 2,68 posto, dok najveći pad bilježi CROBEXkonstrukt (-1,58%). Obveznički indeksi su tjedan završili s značajnim padom te je Crobis pao za 0,83 posto, a Crobistr za 0,72 posto.

Najlikvidnije izdanje bila je Valamar Riviera s prometom od gotovo 33 milijuna kuna od čega se 26,6 milijuna kuna odnosi na blok transakciju po cijeni od 19,70 kuna, a u redovnoj je trgovini s Valamar Rivierom ostvaren promet od 6,8 milijuna uz rast cijene od 3,51 posto na 20,07 kuna.

Više pročitajte ovdje.

>>ZSE danas: Ukupni promet pao na 7,4 milijuna kuna

>>Šest milijunaša, Crobex prekinuo negativan niz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije