Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZSE DANAS:

Crobexi blago porasli, promet slab

zse
Foto: Filip Brala/PIXSELL
01.12.2015.
u 18:07

Ukupni redovni promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi pao je u odnosu na jučer za 74 posto

Ključni indeksi Zagrebačke burze trgovanje su završili blagim porastom, prenosi hrportfolio.hr. CROBEX je uvećan za 0,04 posto na 1.680,86 bodova, a CROBEX10 za 0,08 posto na 996,11 bodova. Sektorski indeksi završili su u rasponu od 4,83 posto koliko je porastao CROBEXtransport do -1,49 posto koliko je pao CROBEXturist. Obveznički indeksi dan su završili porastom, CROBIS je uvećan za 0,33 posto, a CROBIStr za 0,34 posto.  

Ukupni redovni promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi pao je u odnosu na jučer za 74 posto, odnosno 11,2 milijuna kuna, te je iznosio 3,9 milijuna kuna. Samo sedam od deset najlikvidnijih izdanja je trgovano u iznosu većem od sto tisuća kuna. Nije bilo izdanja sa milijunskim prometom, a promjene cijena najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +4,29 do -1,98 posto. Redovni dionički promet također je pao, u odnosu na jučer umanjen je za gotovo 11 milijuna kuna te je iznosio 3,7 milijuna kuna.  

Najlikvidnije izdanje su povlaštene dionice Adris Grupe sa 958 tisuća kuna sakupljenog prometa, a bilježe pad cijene za 0,19 posto na 370,20 kuna.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

>> ZSE danas: Crobexi crveni, pet milijunaša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije