Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenadana dobit

Zbog transakcije Vise HPB, PBZ i Zaba zaradile novac i dionice

A visa credit card is on display on a table in Berlin The European Union wants to reduce extra fees for payments with credit cards throughout Europe. Photo:?Joerg Carstensen/dpa/DPA/PIXSELL
Foto: JOERG CARSTENSEN/dpa/DPA/PIXSELL
23.06.2016.
u 18:00

Visino preuzimanje Vise Europe donosi korist i našim bankama

Nakon što je Visa Inc. pripojila europski dio svoga poslovanja, Visu Europe, u jednu tvrtku, hrvatske banke koje kao izdavatelji kartica imaju male udjele u Visi, iz toga su nenadano profitirale.

Zbog prijenosa udjela u vrijednosti 12,9 mil. eura na Visu Inc, Zaba će od Vise dobiti naknadu u obliku 4716 preferencijalnih dionica Vise Inc. te u roku od tri godine i iznos od 1,12 mil. eura. Prijenos dionica pozitivno će se odraziti na bilancu banke u iznosu od 10,39 mil. eura. PBZ će iz istog razloga do isteka tekućeg tromjesečja dobiti 14,37 mil. eura i dodatnih 1,2 milijuna u roku od tri godine te 5217 dionica. Na računu dobiti i gubitka pozitivan će utjecaj iznositi 11,5 mil. eura.

HPB je dobio 3,37 mil. eura naknade i 1222 dionice, a u roku od tri godine Visa će joj uplatiti dodatnih 290 tisuća eura. 

>> HNB će uskoro izići s novom, višom projekcijom rasta BDP-a

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije