Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje

Završila predstečajna nagodba za Nexe grupu

Ivan Ergović, predsjednik uprave Nexea
Foto: Žarko Bašić/PD/PIXSELL
01.07.2014.
u 13:02

Na skupštini društva dana je razrješnica upravi i Nadzornom odboru

Na Trgovačkom sudu u Osijeku sklopljena je predstečajna nagodba za Nexe grupu te su tako osigurani preduvjeti za nastavak poslovanja i realizaciju Plana financijskog i operativnog restrukturiranja. U Nexe grupi rekli su nam da ubrzo očekuju i primitak službenog rješenja, ali dok ne postane pravomoćno, ne žele s detaljima izlaziti u javnost.

Naime, još postoji mogućnost žalbe nekog od vjerovnika. U postupku predstečajne nagodbe Nexe grupe utvrđene su tražbine od gotovo 2,9 milijardi kuna, od čega se 1,5 milijardi kuna odnosi na tražbine financijskih institucija, a 1,2 milijarde kuna na sudužništvo povezanih društava za obveze dužnika. Plan restrukturiranja predviđa dokapitalizaciju kompanije od 150 milijuna kuna, u čemu bi prema prijašnjim najavama trebao sudjelovati FGS Quaestus.

Predviđa se i prodaja Našicecementa, čime bi se trebao naplatiti najveći dio vjerovnika. Interes za ulazak u Nexe grupu iskazao je u kolovozu Viadukt. Kroz plan restrukturiranja predviđa se i otpis dijela duga, kamata i naknada, odgoda dospjelosti obveza, prodaja udjela u povezanim društvima... Nexe grupa ima 22 društva i više od 3000 zaposlenih, a najznačajnija je tvrtka Našicecement. Jučer je održana i skupština društva na kojoj je dana razrješnica upravi na čelu s Ivanom Ergovićem i Nadzornom odboru te pokriće gubitaka iz kapitalnih pričuva.

>> Nexe grupa otvara predstečajnu nagodbu za svojih šest tvrtki

Komentara 1

Avatar mrado88
mrado88
21:48 01.07.2014.

možda da bivši predsjednik Mesić posudi malo love od svojih bogatih prijatelja pa da malo pripomogne svojoj bivšoj kravi muzari...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije