Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pametni u 2016.

Zasad samo trećina hrvatskih gradova koristi smart city rješenja

11.10.2016., Zagreb - Konferencija Pametni gradovi pod pokroviteljstvom Poslovnog dnevnika odrzana je u Maloj dvorani Lisinski. Dodjela nagrade pametiniji turizam. Boris Miletic.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
12.10.2016.
u 10:15

Primjenom novih koncepata i tehnologija ove urbane sredine poboljšavaju kvalitetu života građana i sam sustav upravljanja

Više od 40 od ukupno 128 gradova u Hrvatskoj koristi neka od pametnih rješenja, smart cities, što znači da primjenom novih tehnologija i društvenih koncepata omogućavaju kvalitetnije upravljanje i življenje svojim stanovnicima, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji Pametni gradovi - gradovi budućnosti u Zagrebu, u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista.

Na skupu stotinjak sudionika - predstavnika gradova, te tvrtki koje razvijaju i provode smart city rješenja, dodijeljena su i priznanja hrvatskim gradovima koji mogu nositi naziv “pametni”.

Zagreb je dobio nagradu za pametnije obrazovanje, za projekt stvaranja sveučilišnog grada, poticanje inkubatora za poduzetništvo za studente, otvaranje novih vrtića te informatizaciju škola, Pula (na slici gradonačelnik Boris Miletić) je pobijedila u kategoriji pametnog turizma, za projekt poticanja turizma.

Nagradu Pametnija energetika odnio je grad Labin, u kategoriji Pametniji okoliš titula ide Umagu, a za pametniju upravu nagrađen je Ivanec. 

>> U Hrvatskoj postoje neka vrhunska ‘smart city’ rješenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije