Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaklada Adris

U 10 godina donirali 36 milijuna kn

adris
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/29
01.12.2016.
u 18:32

Ante Vlahović: Duh vremena traži od nas i obvezu budućnosti. Biti danas uz mladu, pametnu i kreativnu Hrvatsku znači biti na ljepšoj strani hrvatske budućnosti

U Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti je najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, Zaklada Adris, danas dodijelila sredstva za projekte s područja znanosti, umjetnosti, očuvanja kulturne baštine, ekologije i dobrote te uručila stipendije nadarenim mladim ljudima. Zaklada je u 10 godina dodijelila 36 milijuna kuna za 758 projekata te uručila 266 stipendija nadarenim studentima s hrvatskih i svjetskih sveučilišta.

– Duh vremena traži od nas i obvezu budućnosti. Biti danas uz mladu, pametnu i kreativnu Hrvatsku znači biti na ljepšoj strani hrvatske budućnosti – rekao je predsjednik uprave Adris grupe Ante Vlahović i dodao da odgovornost za zajednicu, njezin rast i razvoj, mogu preuzeti odvažni i obrazovani dorasli izazovima suvremenoga europskog društva.

Adris grupa za financiranje Zaklade izdvaja jedan posto godišnje dobiti te sredstva raspoređuje u dva programa – Znanje i otkrića te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota. Od 2015. predsjednik Zaklade je astronom Korado Korlević koji je istaknuo da je “investiranje u mlade najvažnija djelatnost Zaklade Adris jer, iako oni čine 20 posto društva, oni zapravo čine 100 posto budućnosti”.

>> Ante Vlahović gospodarstvenik godine, a rast BDP-a gospodarski događaj godine

>> Devetomjesečna neto dobit Adris grupe 570 milijuna kuna

Komentara 1

GO
goronja
20:14 01.12.2016.

mislite oprali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije