Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačka burza

Od danas u ponudi nove dionice Podravke za 300 kn

Zvonimir Mršić
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/2
07.07.2015.
u 12:40

U prvom krugu do 13. srpnja pravo upisa i uplate imaju radnici Podravke i povezanih društava (Danica, Belupo i Ljekarne Deltis Pharm)

Pred zainteresiranim aktualnim i potencijalnim velikim investitorima Podravka je jučer na Zagrebačkoj burzi predstavila proces dokapitalizacije i najavila početak upisa novih dionica od danas, 7. srpnja, po cijeni do 300 kuna.

U prvom krugu do 13. srpnja pravo upisa i uplate imaju radnici Podravke i povezanih društava (Danica, Belupo i Ljekarne Deltis Pharm). U drugom krugu od 7. do 20. srpnja pravo upisa i uplate dionica imaju dioničari Podravke koji su, u skladu s pravilima SKDD-a, imali evidentirane dionice na svom računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u na dan 3. lipnja.

U roku od pet radnih dana od zaključenja drugog kruga Podravka će odlučiti o eventualnom trećem krugu. Izdavanjem novih dionica prikupit će se do 510 miijuna kuna, kazao je predsjednik uprave Zvonimir Mršić. Tim će se novcem financirati akvizicija dionica ljubljanskog Žita, ulaganje u širenje poslovanja na novim tržištima i dio gradnje nove tvornice Belupa.

>>Zvonimir Mršić pohvalio se na Facebooku: Crvena Tesla S stigla je u Koprivnicu!

>>'Podravku sam preokrenuo i zato nemojte se bojati nemilosrdnosti'

Komentara 3

ST
stric5
13:04 07.07.2015.

....lagano mršić i sdp smanjuju državni udio u podravci i vrše preuzimanje.... a sve "po zakonu tita i partije"...

MU
Mukowsky
14:50 07.07.2015.

SDP si cementira utjecaj u Podravci. Žao mi je Podravke i dobrih ljudi tamo.

ST
stefj
18:39 07.07.2015.

Tja, ovaj prof. ONO i DSZ ima zadatak i obavlja ga jako dobro. Dovoljno je reći da je Podravka imala preko 20% Slovačkog tržišta, utjecaj na Poljsko tržište, Rusko i sl. A sada? Postoci su ispod 1%... A što se tiče burze, da je zemlja u oporavku, burza bi prva reagirala, a ona stagnira i pada. Ovaj "oporavak" čisti je predizborni trik, gdje se vlada nekontrolirano zadužila, podijelila taj novac uhljebima i rekla im - evo trošite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije