Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZB trader global

Zaba uvela trgovanje inodionicama preko mobitela

Zagrebačka banka
Foto: PR FOTO
1/4
15.06.2016.
u 14:55

Od uvođenja trgovanja dionicama u inozemstvu lanjskog svibnja do kraja 2015. imovina klijenata u tim vrijednosnicama dosegnula je 3,5 milijuna eura

Nakon što je omogućila trgovanje inozemnim dionicama internetom prije godinu dana, Zagrebačka banka je sada uslugu prilagodila i mobitelima preko platforme ZB Trader Global. Usluga je na hrvatskom jeziku te omogućava pristup svjetskim dioničkim tržištima, praćenje naloga i cijena u realnom vremenu. Banka se odlučila na ovaj korak s obzirom da im svaki šesti klijent iz sektora građanstva i svaki peti iz sektora poduzetništva koriste m-zabu gotovo svakodnevno te procjenjuju da će ju do 2018. koristiti trećina klijenata.

Od uvođenja trgovanja dionicama u inozemstvu lanjskog svibnja do kraja 2015. imovina klijenata u tim vrijednosnicama dosegnula je 3,5 milijuna eura, a do danas je porasla na 7,4 milijuna eura. Prosječna prva uplata povećala se sa 22 na 53 tisuće eura – istaknuo je Jurica Jednačak, direktor brokerskih poslova Zabe, ali i naglasio da to ne znači kako je usluga namijenjena samo bogatima jer su se uplate kretale u rasponu između 500 eura i nekoliko stotina tisuća eura.

Iznosi uplata ne odnose se samo na gotovinu, nego i prijenose vrijednosnih papira s drugih pozicija. Najviše se trgovalo dionicama u SAD-u (70 posto prometa), ponajprije onima tehnoloških kompanija, a popularne su i farmaceutska i prehrambena industrija, a u Europi i autodiondustrija. Prema najavama Zabinih brokera, na tržištu kapitala očekuje nas volatilno ljeto, obilježeno prvo neizvjesnošću oko Brexita, američkih izbora, odlukama o visini kamata FED-a i gospodarskim trendovima u Kini.

>> 

Komentara 2

AP
apolon
19:06 15.06.2016.

Volatilno ljeto....bit ce krvi do koljena na svijetskim burzama!

AP
apolon
19:11 15.06.2016.

Nekima je takav ishod jasno sugeriran jos Koncem ljeta 2015god.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije