Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kineska kompanija

Yinlong zainteresiran za Ikarbus

Ikarbus
Foto: SEEbiz
28.03.2017.
u 21:07

Yinlong je najveća svjetska kompanija za proizvodnju električnih vozila te litijskih baterija i sličnih materijala s godišnjom proizvodnjom od 60.000 autobusa

BEOGRAD - Kineska kompanija Yinlong posredstvom kompanije LTO Energy iz Zagreba na današnjem sastanku sa srpskim ministrom privrede Goranom Kneževićem potvrdila je interes za Ikarbus, prenosi SEEbiz.

Yinlong je najveća svjetska kompanija za proizvodnju električnih vozila te litijskih baterija i sličnih materijala s godišnjom proizvodnjom od 60.000 autobusa. Riječ je o autobusima koji imaju super brzo punjenje za samo 6 do 10 minuta.

Knežević je podržao namjere Yinlonga rekavši kako su upravo proizvodne investicije ono što treba Srbiji.

Prema njegovim riječima, danas u 64 tvornice u Srbiji 35.000 građana pravi dijelove za najveće svjetske proizvođače. On je podsjetio da automobilska industrija u Srbiji ima dugu povijest od preko 80 godina i da je „ona jedan od pokretača industrijske proizvodnje i razvoja ukupne privrede Srbije“.U pogonima Ikarbusa nalazilo bi se proizvodno sjedište Yinlonga u ovoj regiji.

Posao je organiziran posredstvom CSEBA-e čiji su predsjednik Mario Rendulić i potpredsjednik Zvonimir Zlopaša prisustvovali današnjem sastanku u Beogradu.

>> 'Za manje od mjesec dana ulicama će voziti srpski Mercedes'

>> Mercedes dolazi u Srbiju

Komentara 1

Avatar fuzzy
fuzzy
04:40 29.03.2017.

Koga zanima nekakav Ikarbus i slične vijesti iz Pašaluka? Dokle?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije