Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noviteti

Wienerberger s partnerima u Hrvatskoj gradi E4 kuću

Inovativna kuća E4
Foto: PR FOTO
30.12.2016.
u 11:24

Projekt je, uz tvrtke Bosch, Baumit, Knauf, Pipe, Pana stolarija, Semmelrock, Tondach i Velux, privukao i stručnjake Građevinskog fakulteta u Zagrebu.

2017. godina obilovat će inovacijama, a trend noviteta neće zaobići ni građevinski sektor. U fokusu promjena najvećim dijelom biti će energetska učinkovitost novih objekata te njihov utjecaj na sve opterećeniji okoliš. Predvodnik ovih noviteta u Hrvatskoj bit će tvrtka Wienerberger koja s partnerima uskoro počinje izgradnju inovativne e4 kuće.

„E4 kuća objedinjuje energetsku učinkovitost koja se ostvaruje opekom tj. masivnom ovojnicom, ekološku osviještenost koja se postiže upotrebom prirodnih građevinskih materijala i obnovljivih izvora energije, ekonomičnost kroz troškovno pristupačnu izgradnju i niske energetske troškove  te emociju jedinstvene udobnosti zdravog življenja“, tako novitet u hrvatskom sektoru gradnje opisuje regionalni product manager Wienerbergera, gospodin Tomislav Franko. E4 kuća već će u 2017. poštivati europske standarde za gradnju zgrada gotovo nulte energije koji će na snagu stupiti 2020. godine, a tiču se potrošnje energije i zaštitu okoliša. Korištenjem obnovljivih izvora energije poput okoline i sunca, smanjuju se emisije CO2 objekta, a na grijanje i hlađenje troši se minimum energije.

Uz posjet gradilištima, izuzetno je važan i monitoring samog objekta kojim se dobiva uvid ne samo u stvarnu funkcionalnost e4 kuće, nego i u ono što se može prilagoditi ili poboljšati. Projekt je, uz tvrtke Bosch, Baumit, Knauf, Pipe, Pana stolarija, Semmelrock, Tondach i Velux, privukao i stručnjake Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Upravo je edukacija važan element novih trendova gradnje. Time se najbolje komuniciraju važnosti izgradnje kuća i drugih objekata opisanog tipa.

„Posjet gradilištima i edukacija radnika o Wienerberger i Tondach materijalima te trendovima u gradnji iznimno nam je važna. Svijest o odgovornosti prema okolini u kojoj se gradi, kao i o stvaranju zdrave atmosfere stanovanja, sigurno će se time još više implementirati u idućoj godini na našim prostorima“, objasnio je Franko važnost informiranja o novitetima. 

Investitori koji se odluče za novu vrstu gradnje moći će se pouzdati i u profesionalni monitoring kuće nakon dovršene izgradnje. Tako se zasigurno ostvaruje dodatna vrijednost za krajnje korisnike te će to biti dodatna garancija i poticaj na donošenje dobrih i korisnih novogodišnjih odluka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije