Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advanced Program in Business

Vodeći predavači poslovne ekonomije u svijetu ponovno u Hrvatskoj

16.04.2015.
u 20:19

Ovogodišnji Advanced Program in Business setom predavanja govoriti će o važnosti strategija rasta te implementaciji istih u području strategije, marketinga, financija i razvoja

Treću generaciju edukacijskog programa za izvršni menadžment, Advanced Program in Business, u organizaciji Instituta za inovacije otvorio je profesor sa Stanforda, William Barnett, svjetski stručnjak u području korporativne strategije te direktor edukacijskog programa za izvršni management u području liderstva na Stanfordu te konzultant brojnim globalno uspješnim poduzećima kao što su Facebook, eBay Kina, Taobao, Oracle, Siemens i ostali.

Ovogodišnji Advanced Program in Business setom predavanja govoriti će o važnosti strategija rasta te implementaciji istih u području strategije, marketinga, financija i razvoja. U tu svrhu nadolazeći predavači su redom vodeći stručnjaci u svojim područjima koji su značajno utjecali na razvoj svoje znanstvene discipline te su isto znanje potvrdili konzaltingom vodećih globalnih poduzeća. Time će polaznici programa, izvršni menadžeri regionalnih vodećih poduzeća, imati priliku čuti o trendovima u području poslovne ekonomije od vodećih stručnjaka Harvarda, Stanforda, London Business Schoola, GATecha, Whartona, Kellogga i University of Houston.

Profesor Barnett je govorio o ulozi pojedinca i ulozi strukture poduzeća za razvoj poslovanja. Govorio je o važnosti eksploracije i eksploatacije te sukobljavanju tih dviju strategija u svrhu rasta i razvoja poslovanja. Da li ostati na visoko konkurentnom tržištu gdje svaki potez od nas zahtjeva da se natječemo s najboljima gdje je rezultat takozvani „rainforest effect“ gdje svako drvo naprosto mora biti snažno kako bi došlo do svoga djela sunčeve svjetlosti ili kao druga opcija „Blue ocean strategy“ koja nas upućuje u nova neistražena tržišta. Zanimljivo je naglasio kako je bitno ne izbjegavati konkurenciju usporedivši to sa odgojem i izborom da li želimo dijete školovati u grupi gdje su učenici najtalentiranija djeca generacije i gdje će se morati natjecati sa najboljima, ili ga poslati u prosječnu grupu gdje će sa svojim postojećim talentima biti najbolje. Profesor Barnett uputio je na takozvane red-queen strategije koje omogućavaju tržišnom natjecatelju da beneficira od svojih konkurenata gdje se osvrnuo na samu psihologiju i napomenuo kako je bitno suočavati se sa izazovima i rasti kroz njih, a ne izbjegavati ih. Takvu razvojno poticajnu okolinu stvara upravo naša konkurencija. Profesor Barnett je kroz aktivnu diskusiju sa polaznicima programa razjasnio zašto su neke organizacije kompetentnije od drugih, koja je to logika iza procesa koji vode ka dugoročnoj uspješnosti i kako da lider organizacije uspješno sinkronizira ciljeve investitora, poduzeća i pojedinaca u sustavu.

Više o samom programu možete pronaći na: www.apb.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije