Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKAT

Višak u Đakoviću su jedino zaposleni po političkoj liniji

Đuro Đaković
Ivica Galović/PIXSELL
30.09.2014.
u 13:19

Isto tako, višak su svi oni koji su zaposleni po političkoj liniji, nakon što je odgovornost za poslovanje tvrtke preuzela Kukuriku koalicija – nastavio je Štivić

U Đuri Đakoviću nema viška radnika – istaknuo je dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Antun Štivić u svom reagiranju na odluku Uprave da otpusti 200 radnika ove tvrtke. Prema njegovim riječima, u Đakoviću ima samo manjka posla, što je, kaže, potvrdio i predsjednik Uprave izjavom kako nije zadovoljan radom prodaje i menadžera. Štivić podsjeća kako su Đurini radnici sačuvali hrvatski brend i dokazali svoju stručnost, znanje i htijenje, radeći za vrlo niske plaće kako bi sačuvali radna mjesta i osigurali egzistenciju za svoje obitelji. - Ako je netko višak u Holdingu, onda su to ljudi koji su zaduženi za prodaju njegovih proizvoda.

Isto tako, višak su svi oni koji su zaposleni po političkoj liniji, nakon što je odgovornost za poslovanje tvrtke preuzela Kukuriku koalicija – nastavio je Štivić. On je dodao kako je njegov sindikat u protekle dvije godine kontinuirano upozoravao na loš rad Uprave i Nadzornog odbora te kako je sada postalo upitno obećanje ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, koji im je u svibnju rekao da do kraja godine neće biti otpuštanja radnika u Đakoviću.

Iz Nezavisnog sindikata "Socijalna pravda" poručili su, pak, kako u cijelosti odbacuju plan restrukturiranja, kojim su radnici kažnjeni za neuspjeh Uprave i neodgovornost Nadzornog odbora. - Plan nije napravljen prema pravilima struke nego prema vjerovanju Uprave da će ostvariti sve ono što nije uspjela tijekom prethodnih 29 mjeseci. Iskustvo nas uči da nakon otpuštanja dijela radnika pod krinkom restrukturiranja slijede nova otpuštanja te na kraju potpuni krah i nestajanje gospodarskog subjekta – rekao je predsjednik sindikata Darko Maras.

>> Tomislav Mazal: Đuro Đaković sam će tražiti tržište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije