Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena transakcije nepoznata

Vipnet preuzeo kontrolni udio u Metronetu

Vip - Metronet
09.12.2016.
u 06:30

Nastavlja se konsolidacija na hrvatskom telekom-tržištu kojim se ojačavaju pozicije postojećih velikih igrača

Vipnet je preuzeo kontrolni udio u Metronetu. Ukupna vrijednost transakcije nije poznata, a njen završetak uslijedit će nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, stoji u priopćenju.

Metronet je alternativni fiksni pružatelj poslovnih rješenja u Hrvatskoj s ponudom podatkovnih, glasovnih i cloud usluga za više od 4300 poslovnih korisnika te ima više od 4000 kilometara optičke mreže u 67 gradova, tvrdi se u priopćenju.

U 2015. Metronet je ostvario prihode od 28 milijuna eura, ima i dva podatkovna centra te napredan portfelj ICT proizvoda i usluga. Ukupne kapitalne investicije Metroneta od 2005. iznose 85 milijuna eura, a do daljnjega će Metronet zadržati ime svog brenda. Vipnet i Metronet zajednički će stvoriti snažniju konkurentnost na tržištu, rekao je, uz ostalo, Jiří Dvorjančanský, predsjednik uprave Vipneta.

>> Metronet postao prvi partner Microsofta za usluge u oblaku

>> Naš Vipnet je spreman na širenje izvan Hrvatske

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije