Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. investicijski dan

Velik interes burzovnih analitičara za Atlantic grupu, Podravku i Krku

Ivana Gažić i Andrej Šketa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
25.05.2016.
u 06:30

Cilj konferencije Zagrebačke i Ljubljanske burze je ostvarivanje izravnog kontakta izlistanih kompanija i investitora

Atlantic grupa s hrvatske strane i farmaceutska kompanija Krka sa slovenske privukle su najviše interesa financijskih analitičara iz zemlje i svijeta tijekom 3. investicijskog dana Zagrebačke i Ljubljanske burze koji je jučer održan u Zagrebu. Ovogodišnju konferenciju, kojoj je cilj omogućiti izravni kontakt između predstavnika kompanija uvrštenih na burzu i investitora, obilježilo je dosad najviše prijavljenih analitičara, pogotovo stranih.

Naime, na konferenciji je sudjelovalo 13 kompanija – sedam slovenskih i šest hrvatskih – 28 investicijskih društava i banaka te 55 analitičara i investitora iz Hrvatske, Slovenije, SAD-a, Češke, Mađarske i Estonije. Predsjednica uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić izjavila je kako se prije tri godine, kada se s Ljubljanskom burzom krenulo u organizaciju prvog zajedničkog investicijskog dana nije moglo ni zamisliti kako će to izgledati danas.

− Konferencija je prerasla u respektabilan događaj. Svake godine bilježimo sve izrazitiji interes sudionika, osobito inozemnih, koji ove godine čine četvrtinu ukupnog broja investitora − kazala je Gažić. Dodala je i kako se razmišlja da se sličan događaj organizira s članovima regionalne burzovne platforme SEE Link koja uz Zagrebačku i Ljubljansku burzu okuplja još i Banjalučku, Beogradsku, Bugarsku, Makedonsku i Atensku burzu.

Od hrvatskih kompanija je najveći interes bio za sastanke s Atlantic grupom, ali i Podravkom. Kako se saznaje, interes nije previše odskakao ni za sastanke s Valamar Rivierom, HT-om, Lukom Rijeka te Tankerskom NG.

>> AZ obvezni mirovinski fond kupio 4 posto Atlantic Grupe

>> Pliva najbolja, Orešković obećao lakše poslovanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije