Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aneks kolektivnog ugovora

Veće plaće za radnike porečkog Valamar Riviere

valamar riviera hoteli
Valamar Riviera
26.11.2014.
u 10:30

Dogovorena je i isplata dara u naravi u visini neoporezivog iznosa (400 kuna), a radnicima koji ostvaruju pravo na poklon djetetu do 15. godine starosti, isplatit će se i 600 kuna po djetetu

U utorak je u sjedištu porečkog Valamar Riviera između uprave Društva i sindikata potpisan aneks lolektivnom ugovoru kojim se plaće radnika od 1.studenoga povećavaju za 1,5 posto, a od 1. lipnja 2015. godine za dodatnih 1,5  posto. Najniža osnovna plaća, za koeficijent 1 koja se množi pripadajućim koeficijentom, iznosit će 3.471,85 kuna, stoji u priopćenju koje potpisuje Marina  Cvitić, predsjednica Odbora za turizam Sindikata Istre, Kvarenra i Dalmacije.

Iako  je  postotak  povećanja  plaće  naizgled  mali,  u  SIKD-u izražavaju zadovoljstvo postignutim dogovorom. "Prije  svega  jer  su  zaokruženi  pregovori  za materijalna prava u 2014. godini, ali  i  dogovorena plaća za 2015. godinu, čime je Valamar Riviera postala prva kompanija u turističkoj djelatnosti koja je dogovorila povećanje plaća i  za narednu godinu. Osim povećanje plaće, socijalni
partneri su dogovorili i druga materijalna prava za 2014. godinu, a to je božićnica u iznosu od 1.300 kuna koju će dobiti svi zaposleni 1. prosinca  2014. godine, uključujući i preko tisuću sezonskih radnika.

Dogovorena  je i isplata dara u naravi u visini neoporezivog iznosa (400 kuna),  a  radnicima  koji  ostvaruju pravo na poklon djetetu do 15. godine starosti, isplatit će se i 600 kuna po djetetu. U istopadu je, u skladu s Kolektivnim ugovorom, radnicima isplaćen i regres za godišnji odmor u visini  52  kune po  danu godišnjeg odmora, a s plaćom za mjesec srpanj i jednokratni dodatak na plaći u iznosu od 300 kuna.

U situaciji kada se, u širem, ali i bližem okruženju, sindikalne aktivnosti svode  na  borbu  za isplatu neisplaćenih plaća, očuvanje radnih mjesta ili zadržavanje postojećih  materijalnih prava, ovakvi  dogovori pružaju optimizam u bolju budućnost. Iako često u SIKD-u naglašavamo da se od turizma ne može živjeti  12  mjeseci, ipak je to jedina gospodarska djelatnost  koja ostvaruje dobre oslovne rezultate, koja zapošljava veliki broj  radnika,  koja  puni  državni proračun i u  kojoj se plaće radnika povećavaju iz godine u godinu.

 Valamar  Riviera kao najveća turistička kompanija  u Hrvatskoj koja prolazi proces restrukturiranja pokazala je da, osim  u  veličini, može biti i prva po socijalnom  dijalogu. U SIKD-u očekujemo da ćemo i s novom Upravom, kao što smo i s dosadašnjom, nastaviti dobar socijalni dijalog u cilju unapređenja položaja radnika", navode u priopćenju.

>> HTC Babin kuk prevario 20 kupaca prodavši im 11.500 kvadrata zemlje kojoj nije bio vlasnik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije