Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polugodište

Usporen trend pada prihoda u T-HT-u. U prvih 6 mjeseci prihod 3,3 mlrd. kuna

Hrvatski telekom
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
30.07.2014.
u 10:58

Smanjen je broj managerskih pozicija pa ih danas u T-HT-u ima 31 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani, a potpisan je i novi kolektivni ugovor sa Sindikatima

Hrvatski telekom je usporio trend pada prihoda koji su u prvoj polovici godine iznosili 3,3 milijarde kuna. Pad je smanjen na 5,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je iznosio gotovo 6 posto. Informaciju je danas objavila sama kompanija koja je i dalje sa 1,1 milijuna korisnika u nepokretnoj mreži te 2,3 milijuna korisnika u pokretnoj mreži vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj.

- Pad prihoda bilježi se prvenstveno u segmentu govornih usluga, što je djelomično neutralizirano većim prihodima od negovornih usluga, značajnim rastom prihoda ICT usluga te većim prihodima od terminalne opreme. Unatoč povećanom trošku vezanom uz transformaciju kompanije, troškovi redovnog poslovanja zadržani su na istoj razini te je ostvarena EBITDA u iznosu 1,2 mlrd kuna. EBITDA prije jednokratnih stavki iznosi 1,3 mlrd kuna uz zabilježen pad od 10,0%, prvenstveno zbog pada kao i promjene u strukturi prihoda. Neto dobit iznosi 401 milijun kuna te je manja 29,5% - ističe se u priopćenju kompanije.

Kako bi u uvjetima dugotrajne gospodarske krize i kontinuiranog smanjenja vrijednosti hrvatskog telekomunikacijskog tržišta stvorio temelje za budući rast i širenje poslovanja prvu polovicu godine u Hrvatskom Telekomu obilježila je transformacija kompanije. S ciljem povećanja efikasnosti u poslovanju i još veće usmjerenosti na korisnika poduzeto je niz aktivnosti pa je tako uspostavljena nova organizacijska struktura te je uvedena pozicija člana Uprave za korisničko iskustvo. Smanjen je i broj managerskih pozicija pa ih danas ima 31 posto u odnosu na isto razdoblje lani te je potpisan novi kolektivni ugovor sa Sindikatima.

>>Država prodaje 3,49 posto dionica HT-a

Komentara 1

CH
chemica
11:26 30.07.2014.

Ruka mi odmah krenula prema telefonu da nazovem brokera. Dobit 3, 3 milijarde kuna?! Ali samo u naslovu...Nažalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije