Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokapitalizacija

Zagrebačka burza prikuplja 15 milijuna

16.07.2015., Zagreb - Ivana Gazic, predsjednica Uprave Zagrebacke burze. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.10.2015.
u 08:00

Kupoprodajni ugovor Zagrebačke i Ljubljanske burze sklopljen je još u srpnju, a nagađa se da će se burza i dalje širiti

Zagrebačka burza objavila je poziv za upis novih dionica, nakon što je na glavnoj skupštini burze potkraj kolovoza odlučeno o dokapitalizaciji.

– Novac je potreban zbog kupnje Ljubljanske burze – potvrdila je predsjednica uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić. Kupoprodajni ugovor s Ljubljanjskom burzom potpisan je još u srpnju. Postoje nagađanja kako domaća burza neće na tome stati, nego bi mogla imati još neke akvizicije u sljedećem razdoblju.

Nove dionice bit će ponuđene po cijeni od 2500 kuna po dionici, pravo prvenstva imat će postojeći dioničari, a plan je prikupiti 15 milijuna kuna. U drugom krugu, bude li proveden, pravo upisa preostalih novih dionica koje nisu upisane i uplaćene u prvom krugu imat će uz postojeće dioničare i kvalificirani ulagatelji. Izdanje novih dionica smatrat će se uspješno izvršenim ako se u utvrđenim rokovima za upis i uplatu upiše i uplati najmanje 70% ukupnog iznosa izdanja, odnosno najmanje 4200 novih dionica.

U slučaju da je u prvom krugu dosegnut prag uspješnosti i ako se ocijeni da nije isplativo provoditi drugi krug, uprava uz suglasnost Nadzornog odbora može odustati od provođenja drugog kruga.

>>Zagrebačka burza kupila Ljubljansku

>>Skopska, Zagrebačka i Sofijska burza traže spas u povezivanju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije