Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
croatia airlines

Uložili više od dva milijuna eura u razvoj tehničkog sektora

Krešimir Kučko
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/6
12.03.2015.
u 09:15

Od 2001. godine obavljeno je 206 velikih pregleda zrakoplova i 280 različitih tehničkih zahvata na inozemnim zrakoplovima

U svrhu širenja usluga tehničkog održavanja vlastitih i zrakoplova inozemnih avioprijevoznika te za dodatni razvoj tehničkog sektora jučer je i službeno prezentiran treći hangar Croatia Airlinesa. Sagrađen u šest mjeseci i plaćen s nešto više od dva milijuna eura vlastitog novca, hangar se prostire na 2200 četvornih metara, a u njemu se već servisiraju avioni. Otvaranjem novog pogona zaposlena su 43 radnika, a pripremljen je i program za stručno osposobljavanje još petnaest avioinženjera.

– Novi je hangar prilagođen obavljanju najzahtjevnijih tehničkih servisa zrakoplova Airbus, među kojima je i takozvani D-pregled, a istodobno omogućuje brže i efikasnije održavanje flote Croatia Airlinesa. Ovaj hangar omogućuje još snažniji izvoz hrvatskog znanja, odnosno otvara još veće mogućnosti za održavanje zrakoplova inozemnih aviokompanija, što pridonosi jačanju i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva – poručio je Krešimir Kučko, predsjednik uprave Croatia Airlinesa.

Naime od 2001. godine u Croatia Airlinesu obavljeno je 206 velikih pregleda zrakoplova i 280 raznih tehničkih zahvata na zrakoplovima inozemnih avioprijevoznika, što se, zahvaljujući novom hangaru, planira znatno povećati. Uz otvaranje novog hangara Croatia Airlines u 2014. godini zabilježila je dobit od 7,1 milijun kuna i tako upisala drugu godinu zaredom u kojoj ostvaruje pozitivan rezultat.

– Pozitivan trend u poslovanju rezultat je kontinuiranog i dosljednog provođenja svih mjera strateškog, financijskog i operativnog restrukturiranja tvrtke, i to prema pravilima Europske komisije vezanim za državne potpore u sektoru zračnog prijevoznika – rekao je predsjednik Krešimir Kučko.

>>Kučko: Croatia Airlines spušta cijene karata, a zračna luka ih diže

>>Kučko: Više nismo gubitaška aviokompanija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije