Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedni pregled

Ukupno 62 otvorena investicijska fonda povećala vrijednost svojih udjela

zagrebačka burza
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
21.07.2014.
u 16:33

Vrijednost pobjednika je rasla u rasponu od 0,00% i 2,59% (Raiffeisen New Europe), dok su vrijednosti gubitnika smanjene između 0,01% i 2,70% (KD Nova Europa)

Proteklog tjedna ukupno su 62 otvorena investicijska fonda povećala vrijednost svojih udjela, što čini 86% u odnosu na prethodnih 49%, javlja icapital.hr. Vrijednost pobjednika je rasla u rasponu od 0,00% i 2,59% (Raiffeisen New Europe), dok su vrijednosti gubitnika smanjene između 0,01% i 2,70% (KD Nova Europa).

Pobjednik među OIF je bio dionički fond Raiffeisen New Europe koji je u tjedna dana povećao vrijednost svojih udjela za 2,59%. Drugu poziciju je ostvario NETA New Europe s prinosom od 2,30%, a slijedio ga je Capital Two s približno jednakih 2,26%. Prema vrijednostima od početka godine još uvijek predvode KD Victoria (22,49%) i Capital Two (21,63%), dok je FIMA Equity preskočio Allianz Equity (12,68%) te je zaslužio treće mjesto s prinosom od 13,93%.Sličan raspored je prema vrijednostima RARR-a, pri čemu prvo mjesto još uvijek drži Capital Two, slijedi ga KD Victoria, dok se FIMA Equity popeo na treće mjesto.

Obveznički fondovi su imali nešto bolju izvedbu u odnosu na tjedan ranije. Vrijednost udjela je rasla u rasponu od 0,02% do 0,81%, dok je vrijednost gubitnika smanjena između 0,07% i 0,27%. Najbolju rezultat je opet imao NETA Emerging Bond (0,81%), dok je HI-conservative osvojio drugu poziciju (0,07%), a Capital One je zadržao treće mjesto (0,02%). Promatrajući prinose od početka godine još uvijek predvodi HPB Obveznički (6,70%). PBZ bond i Erste Adriatic Bond su zamijenili svoje pozicije, pri čemu se PBZ bond popeo na drugo mjesto (6,18%), dok se Erste Adriatic Bond našao na trećoj poziciji (6,02%). Prema vrijednostima RARR-a prvo mjesto još uvijek drži PBZ bond, potom Raiffeisen bonds te HI-Conservative.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Od 72 aktivnih otvorenih investicijskih fondova njih 35 je poraslo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije