Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tjedni pregled

Ukupno 55 fondova tjedan je završilo u crvenom

Zagrebačka burza
Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
30.03.2015.
u 18:18

U proteklom tjednu od 30 dioničkih fondova tri fonda su porasla, a ostalih 27 bilježi pad.

Protekli tjedan je od 78 aktivnih otvorenih investicijskih fondova njih 22 poraslo, od čega niti jedan od fondova ne bilježi rast veći od jedan posto. Ukupno je 55 fondova tjedan završilo u crvenom, a njih 28 palo je za više od jedan posto.

Promatrano od početka godine kod fondova prevladavaju pozitivni tjedni rezultati naime od 12 tjedana samo su dva bila negativna. Sumarno su fondovi u zadnjih 54 tjedana zabilježili 47 pozitivnih tjedana. Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalazi se pet novčanih, tri dionička i dva obveznička. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +0,73 do -4,21 posto, javlja portal hrportfolio.hr

U proteklom tjednu od 30 dioničkih fondova tri fonda su porasla, a ostalih 27 bilježi pad. Najviše je vrijednost uvećana fondu Erste Adriatic Equity koji je ostvario tjedni rast +0,73 posto te postao dobitnik tjedna među svim fondovima. Erste Adriatic Equity 74 posto portfelja drži investirano u Hrvatskoj, slijedi Srbija (16%), zatim Slovenija (7%) te Rumunjska s udjelom od 3 posto. U portfelju su najzastupljeniji prehrambena i duhanska industrija (33%) te financijski sektor s udjelom od 27 posto. Na ljestvici tjednih prinosa slijedi A1 s tjednim rastom od 0,23 posto i PBZ Equity fond koji je porastao za 0,06 posto.
Među dioničkim fondovima najviše je vrijednost pala fondovima NETA Frontier (-4,21%), KD Prvi izbor (-3,81%) i HI-growth (-3,25%).

Svih pet posebnih fondova bilježe pad u rasponu od -0,21 do -2,62% posto a najmanje je pao Raiffeisen zaštićena glavnica (-0.21%).

U proteklom tjednu niti jedan mješoviti fond nije zabilježilo rast cijene. Kod mješovitih najmanje je pao HPB Global (-0,13%) a najviše HI-balanced čija cijena je umanjena za 2,05 posto.

Više pročitajte ovdje.

>>Fondovi ponovno rasli, dobitnik KD Nova Europa

>>Dionički indeksi pali, obveznički porasli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije