Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zse danas

Ukupni promet umanjen za 2 mil. kn u odnosu na jučer

Zagrebačka burza
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.04.2014.
u 17:40

Danas je u redovnoj trgovini jedino HT skupilo milijunski promet. Milijunski promet ostvaren je još u blok transakciji s dionicama PBZ-a

Ključni indeksi Zagrebačke burze su cijeli dan bili u minusu da bi u zadnjih pola sata trgovanja porasli i peti dan uzastopno završili u plusu. CROBEX je porastao za 0,22 posto na 1.757,18 dok je CROBEX10 rastao za 0,39 posto na 994,25 boda. Sektorski indeksi su ostvarili promjene u rasponu od +2,05 posto (CROBEXnutris) do -0,98 posto (CROBEXkonstrukt). Obveznički indeksi su danas porasli, CROBIS za 0,07 posto a CROBIStr za 0,09 posto, piše portal hrportfolio.hr.

Ukupni redovni promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer umanjen za 2,0 milijuna kuna na 12,4 milijuna kuna. Danas je u redovnoj trgovini jedino HT skupilo milijunski promet. Milijunski promet ostvaren je još u blok transakciji s dionicama PBZ-a. Vrijednost bloka je iznosila dva milijuna kuna a transakcija je obavljena po cijeni od 440 kuna. Promjene cijena najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +14,89 do -0,34 posto.

Današnji redovni dionički promet je u odnosu na jučer pao za 6,4 milijuna kuna te je iznosio 7,8 milijuna kuna. Najviše se trgovalo s dionicama Hrvatskog telekoma koji je skupio promet od 1,7 milijuna kuna i zabilježio pad cijene od 0,15 posto na 163,00 kuna. S HT-om je ostvarena i blok transakcija u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna po cijeni od 163,10 kuna. Drugo najlikvidnije izdanje je Ericsson Nikola Tesla koji je trgovan u iznosu od 794 tisuća kuna, a dan je završio bez postotne promjene na cijeni od 1.619,90 kuna. Slijedi izdanje Europlanataža također bez postotne promjene s prometom od 680 tisuća kuna. Ukupno je devet izdanja skupilo promet veći od 300 tisuća kuna, dok je 18 izdanja trgovano u iznosu većem od 100 tisuća kuna.

Više pročitajte ovdje.

>>Živnula trgovina, Crobexi zeleni četvrti dan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije