Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rafinerija nafte sisak

'Borili smo se za domovinu, borit ćemo se i za Inu'

Ivan Vrdoljak u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/7
22.09.2014.
u 17:38

Više stotina radnika Rafinerije nafte Sisak pljeskom je u središtu Siska dočekalo ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, dajući mu na taj način potporu u borbi za opstanak jedinstvene Ine

Više stotina radnika Rafinerije nafte Sisak pljeskom je danas u središtu Siska dočekalo ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, dajući mu na taj način potporu u borbi za opstanak jedinstvene Ine.

– Učinit ćemo sve da Rafinerija u Sisku opstane. Moramo djelovati zajedno. Ponovno ću razgovarati s kolegama iz MOL-a. Pritom ću se pozvati na Zakon o energetici, ali i stajalište Arbitražnog suda da se do konačne odluke ne mogu donositi mjere na štetu Ine. Citirat ću mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je rekao kako je MOL perjanica mađarske industrije te da će ga zaštititi na sve načine. Mislim da je isto tako Ina perjanica naše industrije i da za našu kompaniju vrijede usta pravila – rekao je ministar Vrdoljak.

Ministar Vrdoljak je isto tako upozorio kako predstoji i borba za kutinsku Petrokemiju, u koju se također godinama nije ništa ulagalo. Potpuno je neprihvatljivo da Sisačko-moslavačka županija, dodao je, izgubi dvije tako velike tvrtke.

S državnim zastavama i transparentima na kojima je, uz ostalo, pisalo: “Tko se igra našim obiteljima”, “Ivane, kad već nemaš podršku Milanovića, imaš inaša. Zoki, javi se”, Borili smo se za domovinu, borit ćemo se i za Inu”, radnici, koji su se organizirali na društvenim mrežama, razišli su se uz pjesmu “Moja domovina”.

>> Pročitajte potresno otvoreno pismo radnika sisačke Rafinerije 

>> Vrdoljak: Ina je povećala uvoz derivata da opravda gašenje rafinerije

Komentara 17

Avatar _Hedon_
_Hedon_
19:06 22.09.2014.

Tako su dolazili i za spas željezare...dođu, bace par parola,pojedu, popiju pa odu!

BR
brankob
19:05 22.09.2014.

ma ministar prica gluposti.vlasnik rafinerije je mol.

AJ
ajmo
18:05 22.09.2014.

Mislim da je nešto krenulo e pa naši dragi politićari sad držite gače . Kad smo več kod gača mene su učili, nema slobode a mislim u našem slučaju ni oporavka ni napredka bez krvavih gača.Nikako da shvate a morat če na teži način čini mi se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije