Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Teve

U Zagrebu najveći europski HR centar

Teva
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
02.07.2015.
u 13:00

Zagrebački ured pružat će podršku za oko 11.000 radnika u Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Mađarskoj, Švicarskoj, Austriji...

Nakon financijskog i informatičkog centra vlasnik Plive, izraelska Teva odlučila je u Zagreb smjestiti i centar upravljanja ljudskim resursima. Od tri takva u Europi, zagrebački će biti najveći i pružati podršku za oko 11.000 zaposlenika u Hrvatskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Švicarskoj, Austriji, Grčkoj, zemljama JI Europe te Bugarskoj.

- Postoji puno razloga zašto su kompanije uspješne, ali ključni su ljudi, njihova kvaliteta i motivacija. Nažalost, vidimo da mnoge kompanije prebacuju aktivnosti u druge zemlje i zato nam je drago da nam je Teva ukazala povjerenje - tvrdi predsjednik uprave Plive Mihael Furjan dodavši da će zagrebački HR ured do kraja 2016. zaposliti još 30-ak radnika. Otvaranje HR centra u Plivi su iskoristili i za najavu da će u Zagrebu biti otvoren i centar za nabavu u kojem će broj zaposlenih biti još i veći.

– Prilikom odabira lokacije vodili smo računa o nizu kriterija. Zagreb je odabran radi duge tradicije izvrsnosti i efikasnosti u upravljanju ljudskim potencijalima, lokalnog tržišta rada i ljudi s pravim vještinama ističe viši potpredsjednik za HR Teve u Europi Niels Walch.

S par klikova miša iz Zagreba ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak simbolično je pustio u pogon u taj centar unaprijedivši jednog zaposlenika u Njemačkoj i davši mu povišicu. Vrdoljak je pohvalio Plivine zaposlenike što su uvjerili menadžment da su bolji od drugih u okruženju te poručio da je farmaceutska industrija jedna od četiri strateške u Hrvatskoj. Plivu je istaknuo kao pozitivan primjer da se u Hrvatsku isplati ulagati rekavši da se i drugi lakše odlučuju na ulaganja kada vide da tu posluje jaka kompanija poput Teve.

>> Mihael Furjan novi je predsjednik Uprave Plive

Komentara 1

R0
R00kie
13:24 02.07.2015.

svaka im cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije