Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka banka

U vremenskoj kapsuli na 100 godina pohranite neki predmet ili fotografiju

zagrebačka banka
Željko Lukunić/PIXSELL
17.04.2014.
u 11:41

Vremenska kapsula je mjesto u koje bez naknade mogu spremiti svoje uspomene, predmete, fotografije ili poruke a za koje žele da ih Banka čuva sljedećih 100 godina.

Povodom obilježavanja 100 godina poslovanja Zagrebačka banka od danas za sve građane (bez obzira posluju li sa Zagrebačkom bankom) otvara Vremenski trezor, odnosno vremensku kapsulu - mjesto u koje bez naknade mogu spremiti svoje uspomene, predmete, fotografije ili poruke a za koje žele da ih banka čuva sljedećih 100 godina. Predmeti se mogu pohraniti u vremensku kapsulu od 17. travnja do 17. srpnja ove godine. Nakon što se 30. rujna 2014. zatvore vrata Vremenskog trezora, Zagrebačka banka će na adrese građana koji su predali paket poslati poseban certifikat o primitku predmeta na čuvanje. Vremenska kapsula otvorit će se za 100 godina – 2114. godine - kada će se svi predmeti ponovno postati dostupni javnosti, a čuvani paket će se predati nasljednicima, odnosno osobi koja na uvid donese certifikat.

Za potrebe detaljnijeg izvještavanja o kapsuli/trezoru, ali i mogućnosti pohranjivanja te pregleda spremljenih materijala Zagrebačka banka pokrenula je internetsku stranicu www.vremenskitrezor.hr. Na ovome site-u građani mogu ispuniti prijavnicu te izravno pohraniti fotografije. Također, građani koji žele spremiti neki predmet ili razne dokumente, na www.vremenskitrezor.hr mogu isprintati prijavnicu te pronaći sve informacije o potrebnim karakteristikama predmeta koji se predaje. Paket, za koji je potrebno da može stati u kutiju veličine 30x20x10 cm, može se osobno donijeti u bilo koju poslovnicu Zagrebačke banke ili predati u poštanskim uredima Hrvatske pošte (u tom slučaju građanin Hrvatskoj pošti plaća naknadu za uslugu dostave paketa). Svaka osoba može u Vremenski trezor spremiti jednu digitalnu fotografiju i jedan paket.

Na www.vremenskitrezor.hr nalazi se i galerija u kojoj se mogu pogledati fotografije svih predmeta pohranjenih u vremensku kapsulu.

U Vremenskom trezoru mogu se ostaviti razni fizički predmeti ili fotografije istih, a neće se primiti opasni, lomljivi, eksplozivni, radioaktivni, infektivni ili lakozapaljivi predmeti, kvarljiva roba, premeti koji sadrže govor mržnje ili druge neprimjerene sadržaje.

Pravi, fizički Vremenski trezor formirat će se u središnjoj zgradi Zagrebačke banke na Trgu bana Jelačića 10 u Zagrebu.

>>Racionalizacija izdataka i štednja prioriteti korisnika Financijskog planera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije