Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

U rujnu moguća ponovna proizvodnja u sisačkoj željezari

Željazara Sisak
Foto: Žarko Bašić/PD/PIXSELL
1/4
29.06.2016.
u 14:36

U ABS-u ne žele prejudicirati početak proizvodnje, no glasine su sve jače

Talijanski veleposlanik Adriano Chiodi Cianfrani rekao je, prigodom jučerašnjeg posjeta Sisku, kako postoji mogućnost ponovnog pokretanja proizvodnje tvrtke ABS, koja je vlasnik sisačke Željezare

– Prije ovog susreta razgovarao sam i s generalnim direktorom ABS Sisak koji je rekao da, s obzirom na to da je došlo do porasta cijene čelika na tržištu, tvrtka razmišlja o pokretanju postrojenja, ali ne zna još kada – rekao je veleposlanik Adriano Chiodi Cianfrani.

U ABS-u ne žele prejudicirati početak proizvodnje, no sve su jače glasine kako bi proizvodnja čelika u Sisku ponovno mogla početi u rujnu.

ABS Sisak proizvodnju je u Sisku ugasio 1. prosinca 2015. godine, objašnjavajući to privremenom mjerom zbog lošeg stanja s čelikom na svjetskom tržištu. Svi radnici, osim desetak na održavanju, završili su na burzi, a menadžment je dobio ponudu za rad u matičnoj tvrtki u Italiji.

ABS je sisačku Željezaru kupio 2012. godine od bivšeg vlasnika, američkog CMC-a, koji je proizvodnju obustavio 2011. U sisačke je pogone prije prekida proizvodnje ABS uložio desetke milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije