Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol

U razvoju tehnologije plaćanja danas je samo mašta granica

20.03.2015., Zagreb - Okrugli stol sa temom Beskontaktno placanje odrzan je prostorijama HUP-a.
Jurica Galoic/PIXSELL
20.03.2015.
u 23:00

Predstavnici tvrtki, HUP-a i ministarstva o platnom prometu

Na okruglom stolu Budućnost plaćanja, u organizaciji Poslovnog dnevnika, održanom u HUP-u, predstavnici financijskog sektora, tehnološkog sektora i ministarstva zaključili su kako tehnologija ima značajan utjecaj na oblike plaćanja, a samim time utječe i na gospodarstvo naše zemlje.

– Danas pitanje nije kakav je platni promet i koliko je digitaliziran, već je pitanje i ključ svega briga za korisnike – rekao je Damir Sabol, osnivač tvrtke Računi.hr. Ratko Mutavdžić, predstavnik HUP-ove ICT udruge, tvrdi da u Hrvatskoj brojne tvrtke koriste elektroničko poslovanje, no sami građani ipak nemaju dovoljno povjerenja u internet.

– Moramo biti svjesni da su u platnom prometu transakcije samo vrh sante leda. U razvoju tehnologije je samo mašta granica – poručio je Dražen Kopljar, član uprave PBZ-a.

>> Dr. Janjiček: Zašto imamo valutnu klauzulu i zašto mora ostati još neko vrijeme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije