Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum s Agrofructusom

U hotelima Maistre 1000 tona domaćeg voća i povrća

agrofructus
22.04.2016.
u 09:45

Povećanje udjela hrvatskih proizvoda za samo 5% u turizmu gospodarstvu bi donijelo 400 milijuna eura, tvrdi Luka Burilović

Na 2. sajmu Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvod za hrvatski turizam, koji u Poreču organizira HGK, Agrofructus Grupa potpisala je sporazum o godišnjoj isporuci 1000 tona voća i povrća s Agrokorovom veleprodajnom tvrtkom Velpro te s Adrisovim lancem hotela Maistra.

– Ovo je školski primjer kako mali proizvođači mogu ući u turistički sektor. Kvaliteta našeg voća i povrća je neupitna, a udruženi možemo zadovoljiti količine potrebne velikim hotelskim lancima – rekao je predsjednik uprave Agrofructus Grupe Denis Matijević. Grupacija u ovome trenutku surađuje s nekoliko tisuća kooperanata koji su ovim ugovorom preko distributera i hotelskog lanca pronašli put do krajnjih potrošača i sada su sastavni dio turističke ponude.

– Uvjeren sam da je to pravi put za podizanje konkurentnosti hrvatskoga turizma – naglasio je Matijević.

Predsjednik HGK Luka Burilović smatra kako da su upravo ovakve poslovne suradnje cilj sajma Hrvatski proizvod za hrvatski turizam. Uvjeren je da će i ostali hrvatski proizvođači pronaći prostor za svoje proizvode u sektoru turizma, ali nije dobro, tvrdi on, to što se turizam, kao sektor s najznačajnijim udjelom u BDP-u, još uvelike oslanja na sunce i more. Zna li se da se prihodi od turizma kreću na razini od oko 8 milijardi eura, povećanje udjela hrvatskih proizvoda u toj brojci za samo pet posto gospodarstvu bi donijelo 400 milijuna eura.

– To je realno i to mora biti naš cilj – kazao je Burilović.

>>I države treba brendirati kao i proizvode

>>AgroFructus preuzeo tri kompanije u Makedoniji

Komentara 1

TH
than
02:00 26.04.2016.

Znaci ukratko Agorokor je potpisao ugovor s Maistrom.... Jedan monopolist sa drugime, a vi ostali, pa ili pristanite uvjete na monopolista ili odite van.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije