Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promijenit će izgled

U Bizovačke toplice do lipnja iduće godine uložit će se 45 milijuna kuna

Bizovačke toplice
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
16.09.2014.
u 14:58

Tim ulaganjem obuhvatit će se izgradnja suvremeno opremljenog lječilišta te uređenje postojećeg objekta zajedno s bazenskim kompleksom

U lipnju iduće godine Bizovačke toplice promijenit će svoj izgled jer će do tada završiti prva faza investicije vrijedne 45 milijuna kuna.

Tim ulaganjem obuhvatit će se izgradnja suvremeno opremljenog lječilišta te uređenje postojećeg objekta zajedno s bazenskim kompleksom. Tako bi se pacijenti već u ožujku trebali preseliti u novi prostor dok će se stari dio hotela zatvoriti.

U međuvremenu će se raditi na rekonstrukciji energetike, grijanja, hlađenja te izradi projekata. Najavio je tako danas u Osijeku Jako Andabak, predsjednik Uprave Sunce koncerna koji je u srpnju za 14,86 milijuna kupio ovaj posrnuli turističko-lječilišni  kompleks na istoku Hrvatske.

- Druga faza, a vjerojatno će ih biti tri, obuhvatit će izgradnju nekoliko novih segemenata na cjelokupnom zemljištu predviđenom za razvoj turističkog kompleksa. Prije svega tu mislim na proširenje i izgradnju novih otvorenih bazena, jednog suvremeno opremljenog kompleksa - nastavio je Andabak koji planira, ali su za sada to samo vizije, i izgradnju eko etno sela s prikazom dijela uzgoja začina za vlastitu kuhinju.

- Trenutno smo na oko 110 zaposlenih, ali po završetku prve faze taj bi se broj trebao popeti na oko 200 ljudi - najavio je on.

Njihova očekivanja za ovu sezonu u Bizovačkim toplicama, dodao je, nisu se ostvarila.

- No, prema informacijama kojima raspolažem od sličnih toplica u Sloveniji, oko 20 do 30 posto je svugdje bilo manje posjeta u odnosu na lani. Jednostavno vrijeme i kupanje su stvari koje "ne idu pod ruku" - objasnio je Andabak.

Smatra, također, kako je Bizovac u cjenovno najnižem razredu.

-  Ne vjerujem da su visokopozicionirane cijene usluga. Imam snikam cijena svih naših konkurenata od Slovenije, Austrije, Mađarske i mi smo u najnižem cijenovnom dijelu čak i od ostalog dijela Hrvatske. Realno smo sada malo pružili, ali je tome bila prilagođena cijena - napominje.

Predsjednik Uprave Sunce koncerna odbacio je tvrdnje kako će investicija u Dioklecijan hotel u Splitu utjecati na realizaciju u Bizovačkim toplicama napomenuvši kako svaki projekt za realizaciju ima svoje ljude te da jedno
na drugo neće utjecati.

>>Bizovačke toplice ni šesti puta nisu prodane

>>Gunju je devastirala Sava, a Bizovačke toplice Vlada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije