Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezda, Jamnica...

Tvrtke koncerna sudužnici za kredit Agrokoru od 80 milijuna eura

Agrokor
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
14.04.2017.
u 17:13

Kredit se otplaćuje jednokratno istekom 12 mjeseci od dana otvaranja postupka izvanredne uprave

Tvrtke iz sastava Agrokora koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi izvijestile su danas da su sudužnici za kredit Agrokoru u iznosu od 80 milijuna eura.

Agrokor je u četvrtak sklopio ugovor o klupskom kreditu sa Zagrebačkom bankom, Privrednom bakom Zagreb, Erste Staiermärksiche i Raiffeisenbank Austria, za koji su određena povezana društva sudužnici, objavili su Zvijezda, Jamnica, PIK Vinkovci, Belje i Vupik putem Zagrebačke burze. 

Zvijezda je preuzela sudužništvo zbog pribavljanja dijela navedenog iznosa koje namjerava povući kako bi pribavila financijska sredstva u svrhu smanjenja sistemskog rizika, nastavka redovnog poslovanja i proizvodnje, očuvanja imovine te podmirenja tražbina iz operativnog poslovanja, kaže se u obavijesti te tvrtke.

Navedeno zaduženje imat će pravo prvenstva naplate uz odgovarajuću primjenu odredaba Stečajnog zakona, sukladno članku 39. Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, kaže se u objavi Agrokorovih kompanija. 

Kako su izvijestili iz tih tvrtki, kredit se otplaćuje jednokratno istekom 12 mjeseci od dana otvaranja postupka izvanredne uprave, a u slučaju produljenja toga postupka za daljnja tri mjeseca, istekom 15 mjeseci od dana otvaranja postupka izvanredne uprave, danom okončanja ili zaključenja ili obustave postupka, ovisno koji dan nastupi ranije ili uslijed otkaza ugovora o kreditu.   

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak izvijestio je u četvrtak da je s četiri hrvatske banaka potpisan ugovor o kreditu u iznosu od 80 milijuna eura, uz kamatnu stopu od 4,97 posto.

>> Slovenci po uzoru na Hrvate hitno uvode lex Mercator

>> Suvremeni Glembajevi i vrijeme 'ćorke'

Komentara 2

TP
tugomir.pokas
10:00 15.04.2017.

tako se zaduživao i TodorićPotopljene su i one firme Agrokora koje su imale šansu za samostalan opstanak jer ovako su jamci za kredite koji se ne mogu otplatiti..Kao što su plaće isplatili od telućeg prihoda Konzuma koji je nastao tako tako da su prodali robu koju nisu i nemaju čime platiti.

SO
sofisticated
09:41 16.04.2017.

Živi bili pa vidili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije