Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agro Acra

Trilj sljedeće godine centar agroinovacije

Trilj Agro Acra
Foto: Udruga inovatora Hrvatske
1/3
27.11.2014.
u 16:34

– Agro Acru prepoznali smo kao vrijedan projekt koji potiče razvoj novih i konkurentnih proizvoda u poljoprivredi – rekao je Šipić

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske danas su u Trilju potpisali Ugovor o suradnji na projektu AGRO ARCE, međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koji će se, kako je danas i najavljeno, održati od 8. do 10. svibnja 2015. godine u Trilju.

Na tom poznatom sajmu agroinovacija okupljaju se izlagači iz Hrvatske i svijeta, a ove će se godine održati po osmi put. – Agro Acru prepoznali smo kao vrijedan projekt koji potiče razvoj novih i konkurentnih proizvoda u poljoprivredi i omogućuje umrežavanje i razmjenu znanja i tehnologija između inovatora, proizvođača, lokalnih institucija i obrazovnih organizacija - rekao je Šipić i dodao da je to logičan nastavak njihova projekta "Proizvodna zona Čaporice – centar agropoduzetništva“ vrijednog 16,99 milijuna kuna. Pohvalio se da je grad Trilj za taj projekt, kao prva jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, dobio EU sredstava s ciljem razvoja poljoprivrede u Cetinskom kraju.

Više od 200 izlagača, zemlja partner Poljska

– Naša je misija od pokretanja prve Agro Arce bila decentralizirati pitanje inovativnog gospodarstva, osobito u području poljoprivrede i postati jedna od ključnih platformi  za razmjenu iskustava inovatora i poduzetnika, umrežavanje svih u proizvodno-inovacijskom lancu. To je i događaj koji na jednom mjestu predstavlja najnovije ideje, proizvode i usluge koje već jesu ili trebaju zauzeti značajno mjesto na tržištu – rekao je danas i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, Marko Bubaš.

Organizatori na ovogodišnjem Agro Acru u svibnju očekuju više od 200 izlagača iz Hrvatske i svijeta, zemlja partner će biti Poljska, suorganizator Splitsko-dalmatinska županija, a partner Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Organizatori Agro Arce pozvali su s današnjeg predstavljanja projekta inovatore, obrtnike i poduzetnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i sve organizacije koje djeluju u području poljoprivrede i prehrambene industrije na sudjelovanje na sajmu. Prijave za sve zainteresirane izlagače bit će otvorene od 1. siječnja do 1. svibnja 2015. godine. Pored ovog sajamskog dijela, najavljeni su i brojni popratni programi, među kojima i vrlo značajan Hrvatsko-poljski gospodarski forum, izvijestili su iz Udruge inovatora Hrvatske. 

>>Trilju 16 milijuna kuna za centar agropoduzetništva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije