Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamanti (ni)su vječni

Tiffany ‘blijedi’ zbog Trumpa

Dijamanti
Foto: Pixabay
1/3
01.12.2016.
u 00:15

Draguljaru pali prihodi jer kupci zbog jakih kontrolora oko Trump Towera u NY teško dolaze do dućana, a naškodio im je i jači dolar

Lanac draguljarnica Tiffany&Co. trpi zbog činjenice što je njegov glavni dućan naslonjen na Trump Tower, rezidenciju novog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Tiffany je, naime, lošije prihode u posljednjem kvartalu pripisao pojačanoj sigurnosnoj razini na Petoj aveniji u New Yorku, gdje policija nerijetko blokira i pristup samom dućanu, ne samo Trumpovu tornju.

Trgovina, opjevana i u filmu s Audrey Hepburn, doprinosi rezultatu kompanije s tek nešto manje od 10 posto, no ne krije da joj je najmoćniji susjed pomrsio račune te strahuje da će i u nadolazećoj blagdanskoj sezoni loše proći zbog Trumpovih.

Pogotovo jer je i buduća prva dama SAD-a Melania najavila da će radi sinova školovanja ostati u New Yorku. Rezultatima draguljara naštetio je, kažu na Bloombergu, i jači dolar, koji može dovesti do smanjene turističke potrošnje, a i politička situacija u Hong Kongu, važnom tržištu, mogla bi ih pogoršati.

Iako ga “iznad vode” drži povećana prodaja modnog nakita, na štetu “core” biznisa, upućeni smatraju da to nije dobro. – Tiffany je sinonim za luksuz, koji bi u javnosti mogao izblijedjeti poveže li ga se s mjestom na kojem se može kupiti, npr., srebrna ogrlica i (po)modne narukvice, kažu.     

>> Vaše dragocjenosti vjerojatno vrijede više nego što mislite

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije